Sėkmė nušvito ant marių kranto | Diena.lt

SĖKMĖ NUŠVITO ANT MARIŲ KRANTO

Pernai balandį Nemuno gatvėje duris atvėręs trijų žvaigždučių ekonominės klasės viešbutis "Europa City Aurora" pranoko bendrovės lūkesčius. Sėkmės kodas – ne tik modernus projektas, bet ir puiki strateginė vieta.

Pernai balandį Nemuno gatvėje duris atvėręs trijų žvaigždučių ekonominės klasės viešbutis "Europa City Aurora" pranoko bendrovės lūkesčius. Sėkmės kodas – ne tik modernus projektas, bet ir puiki strateginė vieta.

Strategiškai sėkminga vieta

Naujojo viešbučio veiklos pradžios sėkmę lėmė objekto išskirtinumas, kaip mano bendrovės atstovai. Pirmiausia, "Aurora" išsiskiria savo idėja. Pabrėžiama, kad mintis naujam gyvenimui prikelti buvusį kino teatrą, smarkiai apleistą pastatą, ir sukurti konferencijų centrą drauge su ekonominės klasės viešbučiu – sėkmingas projektas.

"Ne kiekvienas viešbutis gali pasigirti istorine sale ir tuo, kad turi 144 kambarius su vaizdu pro langą į Smiltynės pušynus. "Aurora" išsiskiria ir strategiškai patogia vieta – esame prie pat Naujosios perkėlos, mažiau nei už kilometro – didžiausias prekybos centras mieste, čia pat Klaipėdos arena, o ir naujo keleivių bei krovinių terminalo statybas planuojama baigti šiais metais", – dėstė G.Kuršaitytė.

Sėkmingai pernai pavasarį darbą pradėjusi viešbučio darbuotojų komanda nusiteikė dar geresniam 2014 m. vasaros sezonui.

"Turime didžiulį įdirbį, esame pasiruošę ir nusiteikę vasarai. Džiaugiamės, kad naujas modernus viešbutis pagyvino šį miesto rajoną", – teigė G.Kuršaitytė.

Prikėlė senąjį kino teatrą

Viešbučio pastatas – tai dar 1953 m. iškilęs "Auroros" kino teatras, įtrauktas į saugotinų statinių sąrašą. Nors jis statytas pagal tipinį pokarinį projektą, tokių Lietuvoje esą iki šiol nedaug išlikę.

Viešbutis "Europa City Aurora" pastatytas prie šio rekonstruoto buvusio kino teatro. Pertvarkant senąjį pastatą, išsaugotas jo autentiškumas – kolonos, kino salė, kurioje ir po rekonstrukcijos nėra langų, todėl prireikus jame vėl galima rodyti filmus.

Restauruotame buvusio "Auroros" kino teatro pastate įrengtas modernus konferencijų centras, kuriame yra dvi skirtingo dydžio salės, jose vienu metu telpa apie 350 žmonių.

Viešbučio pardavimo vadovė tvirtino, kad čia organizuojamos ne tik konferencijos. Didžiojoje salėje vyksta banketai, furšetai, gimtadieniai, įmonių vakarėliai – pernai gruodį jų buvo itin daug.

Vasarą salės duris atvers ir vestuvėms, o jau šį pavasarį čia ketinama pradėti rodyti monospektaklius. Ateityje planuojama pradėti demonstruoti ir kino filmus.

"Auroros" kino teatro pertvarkymas į dabar didžiausią Klaipėdoje konferencijų salę truko kelerius metus.

Projekto vertė – apie 17 mln. litų, daugiau nei 9 mln. litų iš šios sumos skyrė ES.

Svečiai – ir šeimos, ir sportininkai

Šalia kino teatro esančiame aštuonių aukštų viešbutyje vienu metu gali apsistoti 300 žmonių. Pernai vasarą buvo ne viena diena, kai visi viešbučio kambariai buvo užsakyti.

"Didelę pirmojo sezono sėkmę lėmė jaunos, energingos komandos darbas. Nes jau 2012 m. rudenį pradėti vykdyti pardavimai, kurie pritraukė pirmąsias turistų grupes. Manau, mūsų lūkesčiai 2013-ųjų sezoną pasiteisino, matėme patenkintus klientus, tobulinome paslaugas, kartu tobulėjome ir patys kaip komanda", – džiaugėsi G.Kuršaitytė.

Pasak pardavimo vadovės, viešbučio svečiai – ir turistų grupės, ir pavieniai atvykėliai, ir konferencijų ar renginių dalyviai bei organizatoriai.

Kokių klientų atvyksta, lemia sezoniškumas. Esą šiltuoju metų sezonu apsistoja kelionių agentūrų turistų grupės, daugiausia iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ar Vokietijos.
Šaltuoju metų sezonu viešbučio svečiai – įvairių renginių, koncertų dalyviai, sportininkai. Atsistoja ir nemažai pavienių svečių – į komandiruotes atvykusių įvairių įmonių darbuotojai iš kitų miestų ar šalių.

"Vasarą suaktyvėja poilsiautojai. Ir ne tik vietos, bet ir iš Rusijos, kitų valstybių. Buvo kelios italų poros, kurios keliavo motociklais iš Italijos į Sankt Peterburgą ir užsuko į Klaipėdą. Viešėjo toks australas su šeima, kurio šaknys yra Lietuvoje, jis bandė rasti artimuosius, į paiešką įsitraukė ir mūsų viešbučio registratūros darbuotojos", – pasakojo G.Kuršaitytė.

Viešbučio pardavimo vadovė teigė, kad dažnai "Europa City Aurora" tampa tarpine stotele keliaujantiems į Kuršių neriją. Beje, viešbutyje poilsiautojai gali išsinuomoti dviračių, su kuriais labai patogu nulėkti prie jūros, arba išsiruošti ilgesnei kelionei į Juodkrantę ar Nidą. Juolab kad kelto grafiką galima matyti pro viešbučio kambario langą.

GALERIJA

  • viešbutis „Europa City Aurora“ atsirado prie rekonstruoto buvusio kino teatro „Aurora“.
  • Stilizuota skulptūra „Rytas“, puošianti viešbučio prieigas, vakarais atspindi besileidžiančią saulę.
  • Aurora
  • Vaizdas pro viešbučio langą atsiveria tiesiai į Kuršių marias.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

gal

Viešbutis kaip viešbutis. Net ir Beta portale reklamuojama nakvynė pagal viešbučio klasę - per brangi. O klausytis polių kalimo - per brangu. Straipsnis reklaminis...

eilini karta..

isplove EU sajungos pinigus..ir muzikantas npastebejo...

anekdotas

USDELSTA REKLAMA>RUSKIAMS IS KALININGRADO GYVENTI>>>FUUUU SALTA TEN>>
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS