Sėkmės receptas – sprendimų ieškoti kartu | Diena.lt

SĖKMĖS RECEPTAS – SPRENDIMŲ IEŠKOTI KARTU

  • 0

Lygindami kaimo ir miesto bendruomenes žmonės dažnai teigia – neįmanoma sulaukti, kad mieste sutikęs kaimyną kas nors sveikintųsi, esą čia gyventojai susvetimėję ir neturi nieko bendro. Pamario seniūnaite antrą kadenciją dirbanti Zita Čekanauskienė savo pavyzdžiu gali bet kuriam įrodyti, kad tai nėra tiesa. Tereikia kviesti kaimynus kartu švęsti, linksmintis, pramogauti, tada gimsta ne tik graži draugystė, bet ir bendrumo jausmas.

Žinojo, kas svarbu

Svarstydama, kodėl gyvena ne kurioje nors kitoje Klaipėdos vietoje, o Žvejybos uosto rajone, Z. Čekanauskienė pasakojo ilgą laiką gyvenusi šiame kvartale, vėliau buvo išvykusi į kitą miestą, o grįžusi į Klaipėdą nesibaimino vėl čia apsigyventi.

Ilgai dirbusi vadovaujamą darbą moteris išgirdo kaimynų ir draugų raginimą imtis ir seniūnaičio pareigų ir nesunkiai surinko 500 parašų. Daugeliui tada teko aiškinti, ką reiškia pats žodis „seniūnaitė“.

„Anksčiau esu dirbusi Šiaulių savivaldybėje, todėl nusprendusi tapti Pamario seniūnaitijos seniūnaite žinojau, ko žmonėms reikia. Vienas pagrindinių mano tikslų – ne tik spręsti buitines problemas, bet ir burti žmones, kad jie pažinotų vieni kitus, bendrautų. Supratau, kad vienintelis būdas supažindinti žmones – rengti šventes, kuriose dalyvautų kuo daugiau vaikų. Kai su mažyliais ateina tėveliai, močiutės, jie ima bendrauti“, – pasakojo ne pirmus metus pagrindines kalendorines šventes savo mikrorajone organizuojanti seniūnaitė.

Laukia kelis mėnesius

Praėjusių metų pabaigoje Z. Čekanauskienė ketvirtą kartą surengė gyventojams Kalėdų šventę. Panašią istoriją skaičiuoja ir jos organizuojamos Užgavėnės bei Atvelykio šventė.

Apie tai, kad tokie renginiai patinka gyventojams, sprendžiama iš skambučių seniūnaitei. Neretai dar būna likę keli mėnesiai iki šventės, o žmonės jau pradeda klausinėti, ar jau pradėti ruoštis bendroms linksmybėms. Ne vienas jų siūlosi padėti organizatorei.

Dažniausiai tokie bendri susibuvimai rengiami krepšinio aikštelėje ir šalia parduotuvės Nidos gatvėje.

Suneštinėms vaišėms staltiesės dažniausiai klojamos, kai apie jas pranešama skelbimais, kuriuos seniūnaitė pakabina daugiabučių namų laiptinėse.

Aprūpina dovanomis

Šventės nebūtų tokios džiaugsmingos, jei vaikučiai negautų dovanų. Z. Čekanauskienė pasakojo, kad dovanėlėmis jau ne vienerius metus aprūpina namus administruojančios bendrovės „Mano BŪSTAS“ darbuotojai.

„Drauge pasitariame, kas labiausiai galėtų pradžiuginti mažuosius mūsų rajono gyventojus. Kai praėjusią savaitę surengėme vaikų Velykėles, „Mano BŪSTO“ darbuotojai nupirko velykinius lovelius margučiams ridenti. Tarėmės, ko dar reikėtų šiai šventei, pasakiau, kad saldainių dar turiu iš Užgavėnių, tada bendrovė taip pat mums jų parūpino. Atvelykiui „Mano BŪSTO“ administracija nupirko didžiųjų šokoladinių kiaušinių. Tai buvo pati geriausia dovana vaikučiams, dalyvavusiems konkursuose ir varžytuvėse“, – atvirai kalbėjo seniūnaitė.

Gyvenime būna visokių problemų, bet kai drauge ieškome išeities, kai sprendžiame kartu, rezultatas džiugina visus.

Tokių dovanų mažieji ilgai nepamirš, juk jas gavo už stipriausią, gražiausią, toliausiai nuriedėjusį margutį bei įveikę kitus smagius organizatorių sugalvotus išbandymus, deklamavę eilėraštukus, dainavę daineles apie Velykas.

Pasveikinti buvo aktyviausias tėtis ir aktyviausia mama, gausiausia šeima. Bendrovės „Mano BŪSTAS“ parūpintų dovanų gavo ir gimtadienį tądien šventę dalyviai.

„Džiugu, kad mūsų mieste yra tokių energingų ir entuziastingų žmonių kaip Pamario seniūnaitė Zita. Jos pastangos burti daugiabučių bendruomenes yra sveikintinas ir sektinas pavyzdys. O mes esame laimingi, galėdami bent šiek tiek prisidėti prie Zitos organizuojamų renginių ir tokiu būdu stiprinti bendruomeniškumą“, – tikino bendrovės „Mano BŪSTAS“ Klaipėdos verslo atstovavimo grupės vadovė Julija Gedminienė.

Santykiai tapo draugiški

Z. Čekanauskienė pasakojo, kad pozityvūs santykiai su namus administruojančia įmone susiklostė neiškart. Ji suprato, jog buitines problemas žmonėms spręsti lengviau, kai į administratorius kreipiasi ne po vieną, o drauge su seniūnaite ir bendrauja pagarbiai.

„Įmonės „Mano BŪSTAS“ darbuotojus visada kviečiame dalyvauti mūsų renginiuose, susisiekiame dar prieš pradėdami ruoštis šventėms. Labai džiaugiamės jų parama, tai būna ne tik saldumynai. Gyventojų santykiai su namų administratoriais vis gerėja, dabar įmonė įsileidžia interesantus į savo būstinę, kiekvienas gali ateiti ir tiesiogiai pabendrauti su darbuotojais. Džiaugiamės, kad iškilus kokiai nors problemai be reikalo negaištamas laikas, reikalas sprendžiamas nedelsiant. Kai bandai kalbėtis gražiuoju, reikalai sprendžiami greičiau. Siekiame, kad „Mano BŪSTO“ atstovų ryšys su gyventojais vis gerėtų. Pastaruoju metu žmonės nesiskundžia bendrove, toks šiltas ryšys – mūsų geranoriško bendravimo išdava. Gyvenime būna visokių problemų, bet kai drauge ieškome išeities, kai sprendžiame kartu, rezultatas džiugina visus“, – džiaugėsi seniūnaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS