Senjorų metus pakeis Darnaus judumo metai | Diena.lt

SENJORŲ METUS PAKEIS DARNAUS JUDUMO METAI

Kiti, 2016-ieji metai, Klaipėdoje bus skirti darniam judumui. Tam pritarė miesto taryba. Pabrėžiama, kad apie tai diskutuoti būtina, nes ateityje tiek miestiečiai, tiek atvykėliai turės keisti savo įpročius ir rinktis netaršų transportą.

Kiti, 2016-ieji metai, Klaipėdoje bus skirti darniam judumui. Tam pritarė miesto taryba. Pabrėžiama, kad apie tai diskutuoti būtina, nes ateityje tiek miestiečiai, tiek atvykėliai turės keisti savo įpročius ir rinktis netaršų transportą.

Tarybai klausimą pristatęs mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad darnus judumas yra tiek ES, tiek valstybės, tiek miesto prioritetas 2014–2020 metais.

Uostamiesčio savivaldybė minėtų laikotarpiu rengs ir įgyvendins jo planą.

2016-uosius paskelbti Darnaus judumo metais siūlyta, nes norima atkreipti bendruomenės dėmesį į šią svarbią temą. Supažindinti su šia sąvoka, principais, galimybėmis, plėtra, susisiekimo rūšių integracija. Gyventojai bus įtraukti į darnaus judumo priemonių planavimą ir įgyvendinimą.

„Norime, kad žmonės apie tai pradėtų kalbėti. Teisės aktuose yra numatyta, kad iki 2030 metų transporto išmetamų taršų kiekis turėtų pasiekti nulį. Skamba radikaliai, kad per 15 metų turėsime taip pasikeisti. Tačiau viskas yra įmanoma. Kažkada atrodė nerealu, kad tiek sumažinsime šiukšlių kiekį, kuris pristatomas į sąvartyną“, – dėstė vicemeras.

A.Šulcas pabrėžė, kad darnaus judumo sąvokoje nėra draudimų. Tai žmonių sutarimas, kaip bus organizuojamas judėjimas. Darnus judumas skatina naudojimąsi viešuoju, bevarikliu transportu.

Buvo gautas pasiūlymas, kad 2016-ieji metai būtų paskelbti Senamiesčio metais. A.Šulcas aiškino, kad į darnų judumą bus įtraukta ir ši miesto dalis.

„Vienas iš judumo tikslų apsaugoti miesto centrą ir senamiestį nuo transporto taršos, vibracijos, triukšmo. Manau, kad dabar nuo to labiausiai kenčia senamiesčio gyventojai. Be to, šis siūlymas pateiktas pavėluotai“, – atkreipė dėmesį vicemeras.

Tarybos nariai atkreipė dėmesį, kad prie ligoninės yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kuri yra beveik tuščia. Domėtasi, kada ji užsipildys.

A.Šulcas teigė, kad taip bus tada, kai į miestą nebus įleidžiamas taršus transportas. Planuojama, kad kitais metais bus uždrausta į Klaipėdą įvažiuoti taršiam viešajam transportui: „Tada aikštelė bus pilna“.

Kai kurie politikai abejojo, ar senamiestyje bus galima įgyvendinti darnų judumą. Teigta, kad kliuvinys nepatogus, akmenuotas grindinys, kuriuo sunku judėti ir neįgaliesiems, ir mamoms su vežimėliais, ir moterims, avinčioms aukštakulnius. Domėtasi, ar negalima atsisakyti tokio grindinio.

„Barjerai yra mūsų galvose“, – tvirtino vicemeras. Kai kurie tarybos nariai pasigedo ir gairių, kas bus daroma Darnaus judumo metais. Taip pat siūlė nepamiršti ne tik senamiesčio, bet ir kitų miesto vietų.

GALERIJA

  • Senjorų metus pakeis Darnaus judumo metai
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

to AS

Senjoru metais svarbiau buvo autobusus melynai subjaurot

s

Šulciui nerupi niekas, tiesiog jis viską žino ir viską supranta, bet kokiu klausimu. Liberalai pradėkit dirbti kol žmonės neišejo i gatves.

AS

As manau,kad siemet Klaipedos mieste buvo paskelbti senjoru metai,aisku ne visi senjorai galejo renginiuose dalyvauti . Kitas senjoras ,gal ir butu norejes juose dalyvauti,bet jam iki renginio reikejo vaziuoti transportu,o uz transporta pravaziuoti mieste jei neturi 70 metu reikia moketi pilnai uz bilieta, O gal jam tas euro centas uz bilieta yra didziausia beda. Nes zmogus ir taip vos gala su galu suduria,Padaret senjoru metus ,bet ne i visus senjorus atsizvelgete.Galejot miesto valdzios ponai ir visus senjorus siuos metus pavezet uz puses kainos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS