Šiemet grybai – deficitas? | Diena.lt

ŠIEMET GRYBAI – DEFICITAS?

Panašu, kad grybų išsiilgę klaipėdiečiai iki soties jų neskanaus. Prekybininkai vieningai tikina, kad dėl šiemet užklupusių karščių šios miško gėrybės auga vangiai. Penktadienį turgavietėje buvo galima sutikti vos keletą voveraitėmis prekiaujančių žmonių.

Klaipėdos senajame turguje pirkėjai pasigedo grybų.

Anot pirkėjų, retas pardavėjas prekiauja baravykais, raudonviršiais.

Ant prekystalių nugulė tik voveraitės, kurių litras pirkėjams atsieina vidutiniškai du eurus.

Turgaus prekiautoja Svetlana tikino, kad per aštuonias valandas pavyko pririnkti vos pusę kibiro grybų.

"Turėjau voveraičių, jau pardaviau. Taip pat keletą baravykų, raudonikių. Nuo septintos valandos ryto iki trečios valandos popiet rinkau grybus. Pavyko rasti tik pusę kibiro voveraičių, du baravykus ir penkis raudonviršius", – teigė prekybininkė.

Jai antrino ir prekeivė Rita.

"Grybai – brangūs, litras voveraičių – du eurai. Nėra pigu. Pernai tokiu metu prekiaudavome po pusantro euro už litrą, tačiau žmonės juos vis vien perka. Kainos tokios, nes grybų paprasčiausiai nėra", – teigė prekybininkė.

Kalbinti klaipėdiečiai tikino, kad nors kainos nemažos, turguje grybų retkarčiais nusiperka.

"Kaipgi rudens pradžia be grybų. Su žmona labai mėgstame baravykus, voveraites. Patiems važiuoti į mišką ir grybauti neleidžia sveikata, tad ateiname nusipirkti į turgų. Perkame nedaug – vos litrą ar du. Pietums užtenka", – kalbėjo pensininkas Vidmantas.

Turgaus lankytoja Ilona stebėjosi, kad, turgavietėje apsilankiusi dar prieš vidurdienį, baravykų ant prekystalių neišvydo.

"Kiek pamenu, pernai tokiu laiku prekiautojų buvo tikrai daugiau. Keista, jog mačiau vos keletą prekybininkų, prekiaujančių tik voveraitėmis", – stebėjosi moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dichlofosas

Kad baisu i tuos miskus eiti, priveise erkiu parazitai, niekas ju nenaikina ir nesiruosia...

o

reikia zinot vietas ir laika ir atsivezem 2 tases baravyku ir raudonikiu ....

na ir kas?

vis vien naudos iš tų grybų jokios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS