Šilta žiema uostamiestyje praretino kompensacijų gavėjų gretas | Diena.lt

ŠILTA ŽIEMA UOSTAMIESTYJE PRARETINO KOMPENSACIJŲ GAVĖJŲ GRETAS

Klaipėdoje sumažėjo žmonių, kurie gauna kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį. Didžiausios įtakos tam turėjo pakankamai šilta žiema.

Sausį kompensacijos už šildymą buvo skirtos 10 tūkst. 845 žmonėms. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, gavėjų buvo 1 tūkst. 270 mažiau.

Pinigų kompensacijoms už šildymą sausį savivaldybė išleido beveik 1,2 mln. litų – 642 tūkst. litų mažiau nei pernai pirmąjį metų mėnesį.

Sausį mažiau išleista ir kompensacijoms už karštą vandenį. Jos suteiktos 5 tūkst. 194 gavėjams. Palyginti su praėjusių metų sausiu, gavėjų sumažėjo 1 tūkst. 380.

Kompensacijoms už karštą vandenį išleista beveik 73 tūkst. litų – apie 40 tūkst. litų mažiau nei pernai sausį.
Išaugo tik kompensacijų už šaltą vandenį gavėjų skaičius. Šių metų sausį jos skirtos 2 tūkst. 895 asmenims. Pernai tą patį mėnesį gavėjų buvo 2 tūkst. 793.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, kiek reikės lėšų kompensacijoms už šildymą ir karštą vandenį, priklauso nuo jas gaunančių asmenų skaičiaus, sąskaitų dydžio.
Mokesčiai už šildymą ypač priklauso nuo vyraujančių orų. Tai turi įtakos sunaudotos šilumos kiekiui.

„Sausis, kad ir buvo šaltas, bet ne visas. Be to, žmonių pajamos yra truputį didesnės. Tačiau didžiausios įtakos kompensacijoms už šildymą, kurioms reikia daugiausia pinigų, turi gamta“, – pabrėžė A.Liesytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kuk

gauna tas kam nepriklausama

SUSIJUSIOS NAUJIENOS