Skandalinga situacija uostamiestyje: sportininkams teks grąžinti stipendijas | Diena.lt

SKANDALINGA SITUACIJA UOSTAMIESTYJE: SPORTININKAMS TEKS GRĄŽINTI STIPENDIJAS

Skandalinga situacija – dviem uostamiesčio sunkiaatlečiams į miesto biudžetą teks grąžinti jiems išmokėtas savivaldybės stipendijas. Paaiškėjo, kad paraiškas dalyvauti konkurse stipendijoms gauti sportininkai buvo pateikę tuo metu, kai buvo diskvalifikuoti.

Iki rugsėjo 11 d. du perspektyvūs Klaipėdos sunkiaatlečiai (pavardės redakcijai žinomos – A.D.) privalės miestui grąžinti daugiau nei 8 tūkst. eurų. Vienas – 3 344, kitas – 5 016 eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybė pernai paskyrė 12 stipendijų perspektyviems Klaipėdos miesto sportininkams. Iš viso paskirstyta daugiau nei 49 tūkst. eurų.

Vis dėlto dviem jaunuoliams pinigus teks grąžinti, nes po savivaldybės kontrolierės audito paaiškėjo, kad pinigai jiems negalėjo būti skirti.

"Savivaldybės biudžeto lėšos stipendijoms Klaipėdos miesto perspektyviems sportininkams mokėti kai kuriais atvejais buvo skirtos pažeidžiant Savivaldybės stipendijų skyrimo perspektyviems sportininkams tvarkos aprašo reikalavimus", – rašoma audito ataskaitoje.

Tai konstatuota išsiaiškinus, kad minėtų dviejų sportininkų paraiškos dalyvauti konkurse 2019 m. stipendijoms gauti buvo pateiktos jų diskvalifikavimo laikotarpiu.

"Sutarčių sudarymo ir vykdymo metu du sportininkai neatskleidė žinomos informacijos, turinčios esminės reikšmės sutarčiai sudaryti, ir neinformavo savivaldybės administracijos apie pradėtą tyrimą, galimą jų suspendavimą ir diskvalifikavimą. Todėl minėtų sutarčių pagrindu 2019 m. dviem sportininkams nepagrįstai skirtos ir pervestos savivaldybės biudžeto lėšos stipendijoms mokėti, iš viso 8 360 eurų turėtų būti grąžinta į savivaldybės biudžetą", – audito ataskaitoje pabrėžė savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė.

Tai padaryti sportininkus esą jau įpareigojo Klaipėdos savivaldybės Sporto skyrius.

D. Čeporiūtė atkreipė dėmesį, kad nei sportininkai, nei sporto organizacijos, pateikusios minėtų sportininkų kandidatūras-paraiškas, neinformavo savivaldybės apie pradėtą tyrimą teisėsaugos institucijoje ir Lietuvos antidopingo agentūroje dėl draudžiamojo metodo naudojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eksas

Pradėtas tyrimas,tai nebaigtas. Ar savivaldybės administracija turi raštišką užklausimą ir atsakymą apie sportininkų galimą diskvalifikaciją ar diskvalifikacijos proceso vykdymą? Tyrimas teisėsaugos institucijose baigtas? Jeigu jau taip skubate tai pirmiausia auditas tegul išskaičiuoja pinigus iš skyrusios administracijos. Išsiaiškinsit de jure ,tada ir reikalaukite apie stipendijų grąžinimą. Nepamirškite nekaltumo prezumcijos. Nežinote? Skaitykite Lietuvos Respublikos Konstituciją.

Ne komentatorius

Tik įdomiausia, kad fotografijoje vokietis sportininkas. Ir kodėl slepiamos diskvalifikuotų sportininkų pavardės. Vis tose naujienose kažkas slepiama. Sunku parašyti straipsnį be paslapčių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS