Skatinama rūpintis aplinkosauga: kviečia dalytis informacija | Diena.lt

SKATINAMA RŪPINTIS APLINKOSAUGA: KVIEČIA DALYTIS INFORMACIJA

Aplinkos apsaugos departamentas ragina žmones dalytis informacija pastebėjus aplinkosaugos pažeidimų. Gyventojams prieinama interneto svetainė, kurioje galima pranešti apie aplinkai kenkiančią gyventojų veiklą.

Apie gamtosaugos pažeidimus gali informuoti bet kuris, pastebėjęs situaciją, kuri kelia grėsmę. Lietuvos gyventojams prieinama interneto svetainė, kurioje suteikiama galimybė užfiksuoti konkrečią pažeidimo vietą ir sužinoti, kaip pavyko išspręsti problemą.

Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, žmonės jų internetinėje svetainėje praneša apie įvairaus pobūdžio pažeidimus.

Aplinkos apsaugos kontrolės informacinė sistema prieinama tiek kompiuteriu, tiek išmaniuoju telefonu.

"Gauname įvairių pranešimų – informacijos apie neteisėtą žvejybą, medžioklę, nuotekas, želdinių niokojimą", – tikino Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vyresnioji specialistė Urtė Šimonytė.

Sistemoje esančiame šalies žemėlapyje gyventojai gali pažymėti konkrečią pažeidimo vietą.

Žmonės taip pat gali pasidalyti savo elektroninio pašto adresu – tuomet jiems bus pranešta, kaip problema buvo išspręsta.

Gauname įvairių pranešimų – informacijos apie neteisėtą žvejybą, medžioklę, nuotekas, želdinių niokojimą.

Tačiau minėta sistema vis dar nėra itin populiari Lietuvoje. Lapkritį joje buvo registruota vos 11 pranešimų, o per gruodį – 20.

"Norėtume gyventojus paskatinti naudotis šia sistema, ypač pranešant apie tokio pobūdžio pranešimus kaip neteisėtai išmestos atliekos ar netinkamai genimi medžiai. Svarbu ir tiksliai nurodyti pažeidimo vietą", – teigė U.Šimonytė.

Gavęs pranešimą departamentas susisiekia su atitinkamo regiono Aplinkos apsaugos departamento padaliniu. Tuomet į vietą siunčiami inspektoriai, kad galimo pažeidimo aplinkybės būtų išaiškintos.

Prireikus skubiai pranešti apie konkretų pažeidimą arba įvykį, gyventojai raginami skambinti numeriu 112 arba Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Tokie atvejai gali būti brakonieriavimas, ekologinės avarijos, vandens telkinių tarša, kiti nusižengimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pranešu,kad apsišikėliai teršia

visus Kauno mažuosius upelius-Marvelę,Girstupį,Sąnašą,Jiesią ir visus kitus.Aplinkosaugos veltėdžiai nežino?

Anonimas

patys lai dirba,o tai tupi kontorose gauna atlyginimus ir jiesko tu kas ju darba dirbs

Klaipėda

KLASCO dieną ir naktį pastoviai geležies rūdos krova teršia aplinką. Aplinkos apsauga žino ir nieko nedarė ir nedarys.... Ir toliau terš
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS