Skulptūra atiteks miestui | Diena.lt

SKULPTŪRA ATITEKS MIESTUI

Pilies, Sukilėlių ir Daržų gatvių sankirtoje pastatyta skulptūra, skirta pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui ir keliautojui Antanui Poškai atminti, bus padovanota miestui.

Paminklo pastatymą organizavusi viešoji įstaiga "Vakarų istorijos fondas", kurio direktorius – aktyvus klaipėdietis, motociklų entuziastas Aurimas Mockus, išreiškė tokį siekį.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad pagal miesto tarybos patvirtintą tvarką viešosiose erdvėse įrengiami meno objektai ir skulptūros turi priklausyti savivaldybei.

"Kadangi paminklo vertė didelė, dovanojimo sutartis turi būti patvirtinta notariškai. Dėl to reikia miesto tarybos sprendimo", – tvirtino vedėjas.

Notaro išlaidas taip pat žada padengti paminklo iniciatorius.

"Graži skulptūra, tad kodėl nepasiimti? Vien metalas kiek vertas", – ironizavo miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Menininko Arūno Sakalausko sukurta skulptūra atidengta liepą. Šis objektas greitai tapo nauju traukos centru. Prie skulptūros atvyksta ir miestiečiai, ir turistai. Vaikai džiaugiasi, kad gali užlipti ir pasėdėti ant motociklo.

Šis paminklas tapo keliautojų simboliu. Kiekvienas, suplanavęs didesnę kelionę ar grįžęs iš jos, raginamas ateiti prie skulptūros ir pakabinti ant metalinio rato apačioje kokį nors išvykos simbolį.

Teigiama, kad bronzinis motociklas, ant kurio sėdi A.Poška, turi mistinių savybių. Kiekvieną patrynusį transporto priemonės žibintą žmogų turi aplankyti sėkmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

To tam kuris šiek tiek daugiau nei šimtadalį įveikusiam :)

Subinių laižymas ir neigiamos nuomonės pylimas be pagrindo, kaip nuveikta geras darbas nesiskaito. Kad siautėji su savo prasmės neturinčiais komentarais čia vienintelis, tas taipat palei tavo nelaimingo ir apgailėtino žmogaus rašliavą puikiai matosi. Tai gal vis dėl to eik kam nors toliau subinės laižyti, o savo nuomonę kiškis giliai sau į plaukais apaugusią sušvinkusią subinę! "Saugotojas" kalbos didysis... apgailėtina...

Aksioma

Neigiama nuomonė turi būti priimama ne kaip įžeidimas, o kaip kritinis mastymas.Kuris labai sveika visuomenei ir yra lakmusas parodantis subredusį, nesuterštą prisitaikymu bei pataikavimu, moralinį lygį.Žinoma, jis turi būti tinkamai pareikštas-be šlykščių ,,bjaurojimų", nichilizmo. ar nepagrystų įžeidinėjimų

tam Heiteriams

Taip, lietuvių kalbos darkytojau ir nekentėjau, mes ESAME gyvenime nuveikę ir daug daugiau nei šimtadalį. Ir ką? Nemanai - tai manyk. Tie, kam rūpi miestas gali turėti ir neigiamą nuomonę tam tikrais klausimais. Ir pavydas čia niekuo dėtas. Juolab, kad šis paminklas pastatytas šiurkščiai pažeidžiant senamiesčio paveldosauginius reikalus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS