Smarvė vėl nuodija klaipėdiečių gyvenimą | Diena.lt

SMARVĖ VĖL NUODIJA KLAIPĖDIEČIŲ GYVENIMĄ

Pietinės ir šiaurinės miesto dalių gyventojai vėl pradėjo jausti smarvę. Tačiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai tikina, kad skundų dėl nemalonių kvapų šiais metais, bent jau iš pietinės miesto dalies, kol kas nėra gavę.

Pernai vasarą klaipėdiečiai nuolat juto lauke tvyrančią stiprią smarvę.

Žmonėms buvo pažadėta, kad kvapams fiksuoti bus įrengtos automatinės aplinkos oro matavimo stotelės, tačiau, praėjus pusei metų, jų vis dar laukiama.

„Šiuo metu savivaldybės administracija ruošia viešojo pirkimo sąlygas dėl šešių automatinių aplinkos oro matavimo stotelių įsigijimo. Tikimės, kad per 2024 m. šios stotelės bus įrengtos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Jeigu žmonės mums parašytų, mes iš karto kreiptumės į šalia esančias įmones, kad išsiaiškintume smarvės priežastis.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos Astos Šlepetienės, šiais metais dar nebuvo gauta skundų dėl nemalonių kvapų.

„Raštu pateiktų skundų šiais metais apie nemalonų kvapą pietinėje Klaipėdos dalyje nesame gavę. Jeigu žmonės mums parašytų, mes iš karto kreiptumės į šalia esančias įmones, kad išsiaiškintume smarvės priežastis“, – kalbėjo A. Šlepetienė.

Skyriaus vedėja tikino, kad metų pabaigoje buvo atliktas kvapų sklaidos modeliavimas ir nustatyta, kad Klaipėdos oras higienos normų neviršijo, o kvapą gyventojai gali jausti ir dėl oro sąlygų.

Asta Šlepetienė. Vytauto Petriko nuotr.

Vis dėlto dėl kvapų šiaurinėje miesto dalyje esančioje Burių gatvėje, pasak A. Šlepetienės, skundas buvo gautas dar sausio pradžioje.

„Sausio pradžioje Burių gatvėje gavome pranešimą apie blogą kvapą, kreipėmės į įmonę, tikslinome, kokia krova buvo vykdoma, ar buvo technologinių pažeidimų, bet gavome atsakymą, kad buvo dirbama įprastu režimu. O per pastarąsias dienas niekas nesikreipė“, – tikino skyriaus vedėja.

Žiemą paprastai iš lauko sklindantis blogas kvapas užuodžiamas rečiau, nes žmonės rečiau atidaro langus, dažniau naudojasi transporto priemonėmis, be to, esą tyrimai rodo, kad padėtis gerėja.

Pasak A. Šlepetienės, pasiekti, kad gyventojai visai neužuostų jokių pašalinių kvapų, nepavyks.

Taigi nors smarvė pietinėje miesto dalyje kartkartėmis ir pasklinda, ji esą neviršija jokių higienos normų.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

To Liberalas klaipėdietis Aplinkos

Tuoj Simono dėka užsmirdės Darbėnai, Salantai ir kartais Palanga, kai vėjas pasisuks

kolūkietė

girskienė vėl išmetė smarvės kortą.Matyt nori vėl į seimą patekti per šūdą

Praeivis

rinkimai, vel su smarves korta zengsime i seima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS