„Smeltės“ gyventojai jaučiasi pamiršti | Diena.lt

"SMELTĖS" GYVENTOJAI JAUČIASI PAMIRŠTI

Jau daugybę metų triukšmu ir tarša besiskundžiantys Smeltės kvartalo gyventojai prašo miesto valdžios užtarimo. Žmonėms gyvenimą kartina jų namus supančių įmonių veikla.

Sukvietė visus

Pirmadienį Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys, atsakingų institucijų – savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus, Visuomenės sveikatos centro specialistai, policijos atstovai, aplinkosaugininkai susitiko su Smeltės kvartale įsikūrusių individualių namų savininkais.

Pokalbis vyko šalia "Kamineros" krovinių terminalo, kurio veikla nepatenkinti žmonės.

Nuolatinis triukšmas ir gatvėse besimėtančios metalo nuolaužos – tik dalis problemų su kuriomis esą kasdien susiduria gyventojai.

Esą gyvenimo sąlygas blogina ir kitos uosto įmonės, "Lietuvos geležinkeliai".

Kaip teigė individualių namų savininkų bendrijos "Smeltė" pirmininkas Tadas Baltuonis, kvartale gyvena apie 800 žmonių, tačiau į jų bėdas daugybę metų buvo žiūrima pro pirštus.

Kovoja su triukšmu ir vibracija

Pašnekovas vylėsi, kad bent jau dabar situacija ims keistis į gera.

Kol vieni klaipėdiečiai kovoja su smarve, dulkėmis, mes – su triukšmu ir vibracija.

"Iki šiol mes, kaip gyvenvietė, buvome visai pamiršti. Faktiškai 30 metų niekas nerodė jokio dėmesio, nors iš tiesų esame labai prastoje situacijoje. Klaipėdos uostas numato plėtrą, "Lietuvos geležinkeliai" – irgi, miestas keičia vilkikų judėjimo srautą, uždarant Statybininkų prospektą. Kol vieni klaipėdiečiai kovoja su smarve, dulkėmis, mes – su triukšmu ir vibracija", – dėstė bendruomenės pirmininkas.

T. Baltuonio žodžiais, atvykęs vicemeras šią problemą pripažino, todėl tikimasi, kad reikalai pagaliau pajudės iš mirties taško.

Jo teigimu, reikalingi esminiai sprendimai, kurie būtų veiksmingi, o ne pavienės ir juokingai mažos baudos.

"Jau metus laiko Visuomenės sveikatos centro specialistų prašome atlikti triukšmo matavimus. Tačiau to padaryti niekaip nesugebama. Tuo metu aplinkosaugininkai, išduodantys krovos leidimus, leidžia įmonėms didinti krovos kiekius, krauti įvairesnius krovinius, tačiau iš esmės niekaip negriežtina ir nekontroliuoja krovos įmonių", – stebėjosi T. Baltuonis.

Parengė priemonių planą

Tiesa, pats A. Barbšys nieko konkretaus žmonėms pažadėti negalėjo.

Esą Klaipėdos savivaldybės administracija yra parengusi naują triukšmo prevencijos priemonių planą, kuris bus pateiktas tvirtinti miesto tarybai jau šio mėnesio pabaigoje.

Jis paprašė bendruomenės atstovų dar iki posėdžio paruošti savo pasiūlymus.

"Galbūt dar būtų galima jį kažkiek papildyti", – svarstė A. Barbšys.

Pabuvojęs Smeltės kvartale vicemeras pripažino, kad dėl krovos triukšmo, dulkėtumo ir kitų išsakytų bėdų gyventojai yra teisūs.

Todėl bus aiškinamasi, kokių priemonių įmonės imasi triukšmui slopinti, ar jų tikrai pakanka.

Anot A. Barbšio, Visuomenės sveikatos centras iki šiol atliko tik bandomuosius triukšmo matavimus, todėl trūksta konkrečių įrodymų.

Ateityje žadama susitikti su "Kamineros" krovinių terminalo atstovais ir spręsti, ką daryti, kad gyvenimo sąlygos žmonėms pagerėtų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to Baltuoniui

Pasaulis apvalus - negi uzmirso Baltuonis kai buvo smeltes gamybos vadovas ir lojalus uostui, kad reikia krauti kuo daugiau tonu ir pohui buvo kazkokie gyventojai uz sienos. Dabar lojalus kitoje sienos puseje..... fu fu fu.

Gail Longino

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV dolEriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

o

dudorius ir toliau duda pucia ir isskyrus festivaliu kitkas dzin....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS