Smiltynei ir Nidai numatomos nemenkos investicijos – 1,7 mln. eurų | Diena.lt

SMILTYNEI IR NIDAI NUMATOMOS NEMENKOS INVESTICIJOS – 1,7 MLN. EURŲ

Smiltynėje ir Nidoje numatomos nemenkos investicijos. Kuršių nerijos nacionalinis parkas jau gavo ES finansavimą ir ketina atnaujinti tris statinius, o vieną pastatyti naujai.

Smiltynėje žadama sutvarkyti du pastatus – Smiltynės g. 10 ir Smiltynės g. 12, kur bus įkurta gamtos mokykla.

"Ten bus klasė, laboratorija ir galimybė nakvoti. Tikimės sukviesti lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio bei organizuoti gamtines dienos ar kelių dienų stovyklas", – aiškino Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser.

Numatoma, kad minėtose gamtos mokyklos klasėse bus įvairi gamtą interaktyviai pažinti leidžianti įranga. Gamtos mokykla turėtų būti patraukli ir suaugusiesiems.

Smiltynės g. 12 esantis medinis pastatas turėtų tapti pagrindine užsiėmimų ir susitikimų, paskaitų erdve, o Smiltynės g. 10 atsiras laboratorija, skaitykla, biblioteka.

Planuojama gamtos mokykla galės veikti visus metus, o ne tik vasarą.

Anot A.Feser, rangos konkursas jau yra įvykęs, dabar vykdomos patikros procedūros. Netrukus viliamasi pasirašyti sutartį ir rudenį pradėti darbus.

Panašūs darbai numatomi ir Nidoje, mat gamtos mokyklą sudarys keturi pastatai – du Smiltynėje ir du Nidoje. Taip siekiama, kad žmonės labiau pažintų tiek Smiltynę, tiek Nidą.

"Tie, kurie atvažiuoja į Nidą, Smiltynės praktiškai visai nežino ir nepažįsta. Smiltynė yra tik kaip Lietuvos jūrų muziejus. O šiaip tai yra tikrai įdomi teritorija", – pastebėjo A.Feser.

Anot pašnekovės, Nidoje, Purvynės g., netoli marių, vienas pastatas bus statomas naujai ir primins žvejo namą, atnaujinti numatoma ir greta naujai atsirasiančio šiuo metu jau stovintį ūkinį pastatą.

Visiems keturiems namams atnaujinti numatoma suma – 1,7 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ta feser

ar ne ta pati Neringos miško kirtėja kuriai smėlio per mažai matosi todėl jai reikia daugiau medžių iškirst?

Vykstant darbams

,,investicijos" pas mus padidėja 10 kartų:D)

Praeivis

Pristatys visokių žvejų namų paskui pelningai parduos turtingiems verslininkams. Tegul takus krantines sutvarko. Preilos krantinė graudu žiūrėti. Lopas ant lopo ir dar ant viršaus vistiek skylėta. Tą Feser pasodinti ant dviračio ir liepti pravažiuoti Preilos krantinėm. Galėtų ir merą pasiimti į kompaniją. Linksmesnis būtų pasivažinėjimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS