„Smiltynės perkėla“ turi naują vadovą | Diena.lt

„SMILTYNĖS PERKĖLA“ TURI NAUJĄ VADOVĄ

Valstybės įmonės „Smiltynės perkėla“ valdybai prireikė daugiau nei trijų mėnesių apsispręsti, ką paskirti naujuoju bendrovės generaliniu direktoriumi. Nors kandidatų esą būta ne vieno, intrigos neliko, kai įmonei paskirtas vadovauti laikinasis bendrovės vadovas Mindaugas Čiakas.

Nuo antradienio bendrovė "Smiltynės perkėla" oficialiai turi naują generalinį direktorių.

Juo paskirtas M.Čiakas, iki šiol laikinai vadovavęs bendrovei.

M.Čiakas anksčiau dirbo technikos ir saugios laivybos vadovu. "Smiltynės perkėla" su naujuoju generaliniu direktoriumi darbo sutartį pasirašė penkeriems metams.

"Planai nesikeičia, reikės įgyvendinti valdybos nustatytą strategiją. Šioje įmonėje dirbu devynerius metus, kasdienybė man gerai žinoma. Viską vykdysime pagal planą, mūsų teritorija nesutvarkyta, niekaip neišsprendžiame reikalų su buvusiu rangovu. Bylinėjamės, bet ieškome bendrų sąlyčio taškų, kad sudarytume taikos sutartį", – prasitarė M.Čiakas.

Nuolatinio vadovo "Smiltynės perkėla" neturėjo nuo vasaros, kai birželio 20-ąją tuometis generalinis direktorius Darius Butvydas įmonės valdybai įteikė atsistatydinimo prašymą.

Bendrovės valdyba jo prašymą patenkino, o laikinuoju "Smiltynės perkėlos" vadovu paskyrė M.Čiaką.

M.Čiakas teigė, kad nuo tos dienos, kai D.Butvydas išėjo iš darbo, su juo nebuvo susitikęs ir nebendravo kaip nors kitaip, todėl kalbos, kad buvęs direktorius esą ir toliau liks šešėliniu "Smiltynės perkėlos" vadovu, neturi pagrindo.

Nelabai įsivaizduoju, kaip būtų galima nedirbant įmonėje jai vadovauti, nes visi viešieji pirkimai susiję su valdybos sprendimais, jie protokoluojami.

"Tokios kalbos man kelia juoką. Bendrovės veiklai didelį dėmesį rodo valdyba. Valdybos posėdžiai vyksta 2–3 kartus per mėnesį. Nelabai įsivaizduoju, kaip būtų galima nedirbant įmonėje jai vadovauti, nes visi viešieji pirkimai susiję su valdybos sprendimais, jie protokoluojami. Tad joks "vadovavimas" iš šalies yra neįmanomas", – pabrėžė M.Čiakas.

D.Butvydas priėmė sprendimą atsistatydinti esą "siekdamas užtikrinti stabilią įmonės veiklą bei atsižvelgdamas į bendrovės interesus".

Po D.Butvydo atsistatydinimo "Smiltynės perkėla" išgyveno ne pačius geriausius laikus: teismas sustabdė katamarano pirkimo viešąjį konkursą, be to, Valstybinė darbo inspekcija vykdė patikrinimą, kuris pradėtas dėl galimų darbo ir poilsio laiko pažeidimų.

Už įmonės generalinio direktoriaus atranką buvo atsakinga šios įmonės valdyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Juokingiausia, kad valdyba praktiškai vykto tiesioginį valdymą, pasistatydama asmenį į vadovus, kuri NETURI AUKŠTOJO UNIVERSITETINIO išsilavinimo. Jėga, valstybė ritasi link nekompetencijos, bet svarbiausia, kad link valdomų vadovėlių.

Anonimas

O mums klaipedieciams nuo to kad kur.va gaus tukstantines algas , ar bilietu kaina sumazes? Geriau kad ismatu- vadovu butu kuo maziau.

tam Amen

Tavo Algis Žukovskis buvo raudonas komuniaga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS