Socialinės paramos skyriaus filiale – pokyčiai | Diena.lt

SOCIALINĖS PARAMOS SKYRIAUS FILIALE – POKYČIAI

Netrukus remonto sulauks, kaip teigiama, apverktinos būklės Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus padalinys Vytauto gatvėje. Šiuo metu rengiamas pastato sutvarkymo techninis projektas.

Vytauto g. 13 Socialinės paramos skyriaus padalinyje dirba keliasdešimt Klaipėdos savivaldybės tarnautojų.

Kaip aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, remontas filialui – verkiant reikalingas, nes dabar žmonės dirba apgailėtinomis sąlygomis.

"Apie 40 darbuotojų suspausti į mažus kambarėlius, namo sienos – sutrūkinėjusios, lyjant lietui pro stogą varva vanduo, kvapai – it iš kanalizacijos. Todėl remontas yra gyvybiškai būtinas", – situaciją nusakė A.Ceciulis.

Nors išoriškai pastatas neatrodo itin prastai, tačiau padėtis esą vis tiek bloga.

Mieste veikia du Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus padaliniai: Vytauto gatvėje, kur aptarnaujami šiaurinės dalies gyventojai, ir Laukininkų gatvėje – pietinės dalies gyventojams.

Per mėnesį abiejuose filialuose apsilanko apie 2 tūkst. interesantų.

"Tokios institucijos poreikis yra didelis ir svarbus. Problema ta, kad pastatas yra visiškai nepritaikytas neįgaliesiems, todėl vienas siekių – ne tik pagerinti darbo sąlygas, bet ir sutvarkyti taip, kad neįgalieji galėtų nesunkiai pasiekti kabinetus. Kiek žinau, įrengti liftą nėra numatyta. Mane informavo, kad visi specialistai, dirbantys su gyventojais, turėtų būti iškeliami į pirmą aukštą", – teigė vicemeras.

Patalpas miesto centre savivaldybė už simbolinį atlygį valdo panaudos būdu ir yra perėmusi iš "Sodros".

Šiuo metu baigiamas rengti pastato sutvarkymo techninis projektas, tada prasidės rangovo paieška ir galiausiai – realūs darbai.

Tikėtina, kad statybos prasidės tik kitąmet.

"Projektuotojų nepaskubinsi", – sakė A.Cesiulis.

Kol vyks renovacija, Socialinės paramos skyriaus darbuotojai turės laikinai išsikelti į kitą vietą. Bus ieškoma tam tinkamų patalpų.

GALERIJA

  • Socialinės paramos skyriaus filiale – pokyčiai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesvarbu

O kažkada tik šį pastatą teturejo Sodra. Ir užteko, nors dirbančiųjų buvo ženkliai daugiau

Ita

Tiek Laukininku ,tiek Vytauto gtv patalpos mazos o lankytoju daug ,kodel neperkelti abieju skyriu i policijos pastata salia Akropolio ,ten ir zmonems gerai butu ir darbuotojams .........

Stebuklas

Klaipeda sumazejo per puse, pupso didziuliai sodros rumai apjunkti problemas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS