Socialinio būsto tenka laukti ir 15 metų | Diena.lt

SOCIALINIO BŪSTO TENKA LAUKTI IR 15 METŲ

Klaipėdoje neįgaliems žmonėms socialinio būsto tenka laukti 13–15 metų. Iš 2 513 asmenų, laukiančių eilėje gyventi valdiškame bute, trečdalis yra neįgalieji.

Klaipėdoje neįgaliems žmonėms socialinio būsto tenka laukti 13–15 metų. Iš 2 513 asmenų, laukiančių eilėje gyventi valdiškame bute, trečdalis yra neįgalieji.

Savivaldybės galimybės suteikti būstą neįgaliesiems esą yra ribotos. Teigiama, kad valstybės savivaldybėms skiriamos subsidijos socialiniams būstams įsigyti yra nepakankamos.

Todėl, pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, socialinio būsto reikia laukti ir 15 metų. Vienišiems asmenims, turintiems judėjimo negalią, socialinis būstas suteikiamas be eilės.

"Asmenims, kurie įgijo neįgalumą dėl kitų priežasčių ar ligų, jokių prioritetų nėra. Tačiau tiek, kiek leidžia galimybės, būstas neįgaliesiems yra išnuomojamas. Po to jie gali kreiptis į savivaldybę dėl papildomų lengvatų – nuomos koeficiento sumažinimo arba atleidimo nuo mokesčio. Pernai devyni neįgalieji buvo atleisti nuo nuomos mokesčio", – sakė D.Netikšienė.

Teigiama, kad kiekvieną kartą pirkdami naujus socialinius butus, savivaldybės darbuotojai atsižvelgia į tai, kad dalį jų reikės skirti neįgaliesiems. Todėl esą stengiamasi nupirkti butus pirmuosiuose aukštuose arba daugiabučiuose namuose, kuriuose įrengti liftai.

Šiuo metu yra nedidelių butų paklausa, nes neįgaliųjų šeimos yra mažos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

paslaptis

Ka kabeti apie Klaipeda,jai Kaunas nesugeba busto duoti,yra seimu kur 10m islauke ir negauna,gatveje lieka su vaikais,nuomuoti niekas nenuomuoja su vaikais,nes vaikai gadina viska,pasak nuomininkus.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS