„Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu | Diena.lt

"SPARTAN RACE" EGZAMINĄ KLAIPĖDIEČIAI IŠLAIKĖ SIDABRO MEDALIU

Keliasdešimties kilogramų nešuliai, karstymasis virvėmis, sienomis, šliaužimas po spygliuotų vielų tinklu... Kodėl šios ir kitos ekstremalios užduotys į tarptautines "Spartan Race" rungtynes sutraukia aibes žmonių? Pabėgti nuo rutinos, pasitikrinti savo galimybes, pasikrauti sveiko adrenalino – turbūt daugelį dalyvių vienijančius motyvus vardijo neseniai iš šių varžybų grįžęs klaipėdietis Darius Galkauskas.

Pritrūko pusės minutės

"Spartan Race" kartu su OCR yra garsiausios ir bene ekstremaliausios lenktynės su kliūčių ruožais, kilusios JAV ir išpopuliarėjusios visame pasaulyje.

Antai "Spartan Race" finišo liniją jau yra kirtę daugiau nei 8 mln. žmonių, ir norinčiųjų dalyvauti šiame iššūkyje skaičius kasmet sparčiai auga. Netgi prognozuojama, jog tokios varžybos ilgainiui bus įtrauktos į olimpines žaidynes.

Dvi "Spartan Race" Slovakijos trasas asmeniniu treneriu dirbantis D.Galkauskas išbandė kartu su kitais dešimčia bendraminčių ir bičiulių, susibūrusių į komandą šmaikščiu "Atsipūtę" pavadinimu.

Slovakijoje klaipėdiečiai buvo ne tik vieninteliai Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių atstovai.

"Visi esame gana stiprūs ir apylygiai. Vyrai išties parodė charakterį – visi finišavome tiek pirmą, tiek antrą dieną, o ir laikai neblogi", – pasidžiaugė pašnekovas.

Tiksliau, "Pezinok Spartan Sprint & Super" komandinėje įskaitoje iš 159 komandų klaipėdiečiai pelnė sidabrą, o open grupėje – vieną pirmą vietą. 7 km bėgimo trasoje dalyviams buvo parengtos 22 kliūtys.

Anot Dariaus, apie tai, kokia įtempta konkurencija, kalba ne tik dalyvių skaičius, bet ir rezultatai – iki aukso "Atsipūtę" komandai pritrūko vos pusės minutės.

"Gal kiek ir apmaudu, tačiau, žinoma, labai džiaugiamės pasiektais rezultatais", – šyptelėjo pašnekovas.

Trasa – it čiuožykla

Vis dėlto sakyti, jog klaipėdiečiams Slovakijoje šypsojosi sėkmė, būtų neteisinga – įveikti sudėtingas "Spartan Race" trasas reikia tiek puikaus fizinio, tiek psichologinio pasirengimo.

Antai "Spartan Race Super" 13 km bėgimo, kuriame klaipėdiečiai finišavo ketvirti, dalyvius egzaminavo ne tik 28 kliūtys, bet ir itin sudėtingos oro sąlygos: lietingą dieną termometro stulpelis pakilo vos iki 3 laipsnių aukščiau nulio, o vėjas sustiprėjo iki 18 m/s.

Buvome sau pasakę: nesvarbu, koks oras, kokios sąlygos, dalyvausime ir pasieksime finišą.

"Kai kurie tądien išvis atsisakė dalyvauti. Mačiau, kad neapsiėjo ir be traumų, nes buvo labai slidu, ypač leidžiantis nuo kalnų, purvynai, šlapios virvės... Tad reikėjo bėgti labai atsargiai, ir turbūt vien dėl oro sąlygų įveikti kliūtis buvo trigubai sunkiau. Tačiau mes buvome sau pasakę: nesvarbu, koks oras, kokios sąlygos, dalyvausime ir pasieksime finišą", – pasakojo komandos "Atsipūtę" narys.

Nors komandas galėjo sudaryti skirtingas skaičius žmonių, pašnekovo teigimu, startuoti su mažiau kaip penkiais dalyviais būtų buvę rizikinga, mat ir rezultatas priklausė nuo pirmųjų keturių finišavusiųjų.

"Geriau turėti didesnę komandą, kad vienas kitą galėtų kompensuoti, nes pasitaiko ir traumų, ir kitokių nesėkmių", – aiškino Darius.

Dar viena kliūtis – bauda

Varžybų dalyviams į kalną teko kopti su 30 kg maišais ant pečių, įveikti rankomis trasą aukštai kybančių žiedų, kabarotis apie 10 m į viršų lynu, tysti akmenų kibirus, išbandyti taiklumą sviedžiant ietį ir pan.

"Kliūčiai įveikti dalyviai turi po vieną bandymą. Jei nepavyksta, skiriama bauda – 30 "barpių". Mes jų irgi gavome – kas po vieną, kas po dvi užduotis neįvykdė. Žinoma, tie pratimai labai "išmuša" kvėpavimą, gaišina laiką. Tačiau kartais užduočiai įveikti tiesiog pritrūksta tikslumo, pavyzdžiui, metant ietį į taikinį. Ir ties šia kliūtimi labai daug kas suklupo", – pasakojo pašnekovas.

Anot Dariaus, "Spartan Race" varžybose gali dalyvauti bet kuris norintysis, juolab kad ir atitinkamą medalį gauna visi pasiekę finišo liniją.

"Tačiau jei sieki pirmų vietų, reikia ir stipraus pasiruošimo. Nepakanka vien gerai bėgti. "Spartan Race" trasose turi būti pasiruošęs bet kam, – pripažino rungtynių dalyvis, patikinęs, kad šiam iššūkiui klaipėdiečių komanda kažkaip specialiai nesirengė: – Mes visi esame aktyvūs, visą gyvenimą sportuojantys žmonės. Tik tiek, kad du tris mėnesius prieš varžybas pradėjome bėgioti ilgesnes distancijas."

Sieks trečio medalio

Beje, su atletiškais vyrukais ekstremaliose "Spartan Race" rungtyse sėkmingai varžosi ir dailiosios lyties atstovės – pašnekovo pastebėjimu, pirmųjų vietų nugalėtojų laikai netgi mažai kuo skyrėsi nuo vyrų.

"Žinoma, nemažai daliai "Spartan Race" dalyvių šios rungtynės yra tiesiog malonumas, savęs išbandymas. Mes į jas taip pat važiavome ne dėl titulų – tiesiog siekėme pasirodyti kuo geriau", – tikino Darius.

Pašnekovo žiniomis, pasiekti tokių rezultatų kaip klaipėdiečiams "Spartan Race" iššūkyje dar neteko nė vienai kitai Lietuvos komandai.

O kas toliau? Patekti tarp stipriausiųjų Europoje, o po to keliauti į Ameriką, kur geriausieji iš geriausiųjų varžosi dėl pagrindinio 1 mln. dolerių prizo?

Anot Dariaus, tokių grandiozinių planų klaipėdiečių komanda bent jau kol kas neturi.

"Spartan Race" varžybose siekiame iškovoti tris skirtingus – Trifektos medalius. Du iš jų jau turime, o trečią bandysime pelnyti birželio pabaigoje Vengrijoje, 25 km trasoje su apie 30-čia kliūčių. O tada ieškosime naujų iššūkių", – šyptelėjo pašnekovas.

GALERIJA

  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
  • „Spartan Race“ egzaminą klaipėdiečiai išlaikė sidabro medaliu
"Atsipūtę" asmeninio archyvo ir photos.spartan.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS