Spaudos dienai ir Lietuvos šimtmečiui paminėti Klaipėdos rajone – diktanto rašymas | Diena.lt

SPAUDOS DIENAI IR LIETUVOS ŠIMTMEČIUI PAMINĖTI KLAIPĖDOS RAJONE – DIKTANTO RAŠYMAS

  • 3

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui paminėti pirmadienį Klaipėdos rajone organizuojamas diktanto rašymas.

Kaip skelbia Klaipėdos rajono savivaldybė, diktantą galima rašyti J. Lankučio viešojoje bibliotekoje Gargžduose arba bet kurioje kitoje vietoje, ranka arba kompiuteriu, susiradus „Youtube“ puslapyje bibliotekos kanalą.

Organizatorių teigimu, diktantas bus neilgas, bet su keliomis užduotimis. Pirmieji trys dalyviai, atsiuntę diktantą el. paštu, kurie bus parašę be klaidų ir teisingai atlikę papildomas užduotis, gaus dovanų Jurgio Šaulio knygą „Mano dienynas“.

Diktantą organizuoja Lietuvių kalbos draugijos Klaipėdos rajono Ferdinando Kelkio skyrius ir Jono Lankučio viešoji biblioteka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipėdos problema

Matyti, kad daugelis neskiria ir mėgina suplakti du skirtingus atvejus: Klaipėdos krašto ir ukrainietiško Krymo dalybų. Teks paaiškinti. Po ww1 Klaipėdos kraštas buvo niekieno, tiksliau, atimtas iš karą pralaimėjusios Vokietijos ir atiduotas Prancūzijai laikinai administruoti, kol bus nustatytas ir įteisintas savininkas. Kadangi į tą kraštą pirmiausiai pretendavo Lenkija, kito, pabrėžiu, greito sprendimo, kol kraštas buvo "niekieno", tiesiog nebuvo. Plačiau galite pasiskaityti pakankamai nešališkoje Valsionoko monografijoje "Klaipėdos problema".

ISKREIPIA ISTORIJA

Vel graziai raso: Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui paminėti. O kodel neraso, kad Lietuva aneksavo Klaipedos Krasta ? Juk su ginkluotais sukileliais ta krasta okupavo, kai Vokietija po pirmo pasaulinio karo buvo nusilpusi, o Lietuva neturejo isejimo prie juros....

keisti renginiai

organizuoja kažkokius rašymus? Tai čia Šventė?:D) Bent gerą aktorių būtumėt pakvietę poezijai paskaityt ar daininką kokį su gitara..Visai nupušo pigybių gaudytojai .Reiktų gerai patikrinti po visko kaip kas ir kur pinigus leido:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS