Spaudžiant šalčiui – miegas miške | Diena.lt

SPAUDŽIANT ŠALČIUI – MIEGAS MIŠKE

  • 6

Sekmadienio naktis Šventosios miškuose kai kam tapo rimtu išbandymu. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Klaipėdos 301 motorizuotosios pėstininkų kuopos kariai naktį praleido spaudžiant daugiau nei 15 laipsnių šaltukui.

Savanorių pratyboms buvo pasiruošta iš anksto. Išlaipinti miške kuopos savanoriai privalėjo nepažįstamą vietovę ištyrinėti pagal išdalytus žemėlapius. Pirmoji užduotis buvo surasti miške, kuriame pagal legendą dominavo neva priešiškos pajėgos, paslėptą amuniciją.

Apie keturiasdešimt kuopos narių privalėjo nepastebėti kirsti priešo kontroliuojamą kelio ruožą.

Su pirma užduotimi kariai susitvarkė šauniai, bet antroje jos dalyje, kertant kelio ruožus, skyriai papuolė į priešo parengtas pasalas.

Neatlaikę menamo išpuolio, pagal legendą, keli kariai patyrė sužeidimų. O tai tapo išbandymu kitiems grupės nariams – vyrams teko improvizuotai suręsti neštuvus ir pasirūpinti kuopos draugais.

Tai savanoriams kainavo daugybę jėgų. Klampodami per sniegą keletą kilometrų, kariai ne tik turėjo išsaugoti sužeistuosius, bet ir saugotis priešo atakų.

Kita užduotis – susirasti dar vieną slėptuvę su paslėpta amunicija ir surengti priešui pasalą.

Jau gerokai sutemus kariai išsiskirstė į pasalų vietas, kantriai laukdami priešo.

Abi pasalos buvo atliktos nepriekaištingai ir priešo pajėgos visiškai sunaikintos.

Atlikę patikėtas užduotis, kariai savanoriai grįžo į patrulio bazę, kur jų jau laukė jaukus laužas bei užtarnautas poilsis.

Prasidėjus karui, oro nepasirinksi.

„Teko miegoti palapinėse. Spėju, jog galėjo būti per 15 laipsnių šalčio. Pagal savo barzdą sprendžiu, esant tokiai temperatūrai ji labai greitai apšarmoja. Bet nieko baisaus. Prasidėjus karui, oro nepasirinksi“, – įspūdžiais dalijosi Klaipėdos 301 motorizuotosios pėstininkų kuopos antrojo būrio vadas Aurimas Mockus.

Ryte vyrų laukė nauji išbandymai – ne tik kovinių situacijų imitavimas, bet ir priešo kolonos šturmas.

 

 

GALERIJA

  • Užduotys: Krašto apsaugos savanoriai Šventosios miškuose savaitgalį davė vaizdų – poškėjo dūminiai užtaisai, aidėjo šūviai, miške blaškėsi dešimtys vyrų su ginklais ant pečių.
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
  • Spaudžiant šalčiui – miegas miške
Aurimo Mockaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KLP

To Tika: nei jie traiškys nei ką. Nesuprantantis apie karybą tik taip gali ir rašyti. Šalį, teritoriją gal būt ir lengva užimti, bet ją išlaikyti, jeigu tokių pesimistų kaip Jūs mažuma, beprotiškai sunku. Tad, pradėkite nuo savęs, savo gebėjimo ginti valstybę ir tik vėliau kritikuokite tuos, kurie tai treniruojasi. Dėl atitarnavusių vaikinukų, tai siųlau kalbėti už save, bet ne už juos.

Audrius

Nei vienas nesikreipia, o tam kuris kniauks siūlyčiau prisijungti ir išbandyti save ir tada parašyti komentarą.

Tika

nuo ko mus jie saugo? ar nuo rusų? jei rusams reikės jie tuos mūsų pėstininkus su tankais traiškys kaip norės, o čia imituodami tik žaidžia. Rimti puolėjai nepuola su pėstininkais, o puola su technika. O ir aplamai atitarnauja vaikinukai tuos 9 mėn. ir kas toliau išpučia į užsienį. Ir kokia nauda iš jų. Nei vienas negrįžtų ginti tėvynės jei ją ir pultų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS