Sportininkams prašo daugiau lėšų | Diena.lt

SPORTININKAMS PRAŠO DAUGIAU LĖŠŲ

Olimpinės pamainos sportininkų ugdymui kitais metais siekiama didinti finansavimą. Daugiau lėšų reikia, nes dėl pasiektų geresnių rezultatų išaugo atlygis treneriams.

Olimpinės pamainos sportininkų ugdymui kitais metais siekiama didinti finansavimą. Daugiau lėšų reikia, nes dėl pasiektų geresnių rezultatų išaugo atlygis treneriams.
Šiemet Klaipėdos „Viesulo“ sporto centre besitreniruojančių olimpinės pamainos sportininkų ugdymui buvo skirta 700 tūkst. litų.

Iš jų 67 tūkst. atseikėta išvykoms į varžybas bei dalyvavimui sportinėse stovyklose, 633 tūkst. litų – trenerių darbo užmokesčio fondui. Tiek lėšų atiteko ugdymui 56 sportininkų, kurie atstovauja 13 sporto šakų.

Numatoma, kad kitais metais šiame padalinyje bus ugdomas toks pat perspektyvių sportininkų skaičius, tačiau jie atstovaus devynioms sporto šakoms.

Perspektyvių sportininkų ugdymui kitais metais prašoma skirti apie 717 tūkst. litų. Išaugo ta sumos dalis, kuri reikalinga trenerių darbo užmokesčio fondui. Jis siekia apie 650 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius aiškino, kad daugiau lėšų trenerių darbo užmokesčiui reikia, nes sportininkai pasiekė geresnių rezultatų. Šis punktas įtrauktas į jų atlyginimo skaičiavimo metodiką, kurią patvirtino Kūno kultūros ir sporto departamentas.

„Klaipėdos savivaldybė kasmet finansuoja aukšto meistriškumo sportininkų ugdymą. Tačiau kasmet ši suma yra peržiūrima. Galima sakyti, kad tai rezultatų įvertinimas“, – tvirtino vedėjas.

Pasak M.Bagočiaus, ateityje Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro pagrindu savivaldybė norėtų kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu įsteigti regioninį didelio sportinio meistriškumo sporto centrą.

„Vykdydami miesto tarybos pavedimą, kovą kreipėmės į departamentą dėl darbo grupės sudarymo. Tačiau jokio atsakymo nesulaukėme. Per tą laiką pasikeitė ir departamento direktorius. Savivaldybės atstovai bendravo su juo, bet nieko nebuvo pažadėta ir tada. Dar kartą kreipėmės į departamentą dėl darbo grupės sudarymo“, – teigė vedėjas.

M.Bagočius vylėsi, kad jau kitais metais paaiškės departamento pozicija dėl centro steigimo. Vedėjas pabrėžė, kad Klaipėdai tokia įstaiga labai reikalinga.
Be to, tokių penkių regioninių centrų įkūrimas numatytas ir valstybės strategijoje.

„Uostamiestyje kultivuojamos tam tikros specifinės sporto šakos, susijusios su vandeniu. Stipri ir sunkiaatlečių mokykla. Tokias sporto šakas būtų galima vystyti. Galėtume pritraukti ir jaunimą iš regiono“, – komentavo vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS