Spręs pėsčiųjų perėjos likimą | Diena.lt

SPRĘS PĖSČIŲJŲ PERĖJOS LIKIMĄ

Miesto saugaus eismo specialistai svarsto, kaip patobulinti netoli M.Gorkio pagrindinės mokyklos esančią perėją. Įstaigos atstovai norėtų, jog čia būtų įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Sprendžiama, kokių priemonių imtis, kad visai šalia M.Gorkio mokyklos S.Daukanto gatvėje esanti pėsčiųjų perėja taptų saugesnė.

Perėja laikoma pavojinga, nes driekiasi visai greta dviejų gatvių sankirtos. Vadinamąjį zebrą neretai užstoja vaikus į mokyklą atvežančiųjų visai prie pat arba tiesiog ant perėjos išrikiuojami automobiliai.

Ugdymo įstaigos mokytojai bei tėvų atstovai neseniai kreipėsi į Saugaus eismo komisiją. Jie prašė, kad prie pėsčiųjų perėjos S.Daukanto gatvėje būtų įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Eismo specialistai komisijos nariams siūlė pritarti, kad pavojingoje perėjoje būtų sumontuota saugumo salelė, ir būtų draudžiamas automobilių stovėjimas.

Tačiau šiuo klausimu komisijos narių nuomonės išsiskyrė.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas nepalaikė tokio siūlymo.

Jo teigimu, saugumo salelės turėtų būti įrengiamos ne sumažinant važiuojamąją dalį, o platinant ją. Anot jo, susiaurindamos gatvę saugumo salelės tampa sunkiai pastebimos ir gali tapti avarijų priežastimi.

Eismo specialistai dėstė, jog saugumo salelės užtikrina saugumą ir sulėtina lekiančių automobilių greitį.

"Tai yra vieta prie mokyklos. Šiuose taškuose pralaidumas nėra didinamas. Būtent tokiose vietose ir yra daromi įvairiausi "iškreivinimai", kad transporto priemonės sumažintų greitį, suktų į šoną", – pastebėjo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Jis taip pat pabrėžė, kad viena svarbiausių šios perėjos nesaugumo priežasčių – netvarkingai automobilius stovėti paliekantys vairuotojai, todėl situaciją greta mokyklos būtina spręsti kompleksiškai.

Būta siūlymų perėją pažymėti ryškiaspalviais švyturėliais, kurie iš anksto įspėtų apie artėjančią perėją.

Po kiek užsitęsusios diskusijos Saugaus eismo komisijos nariai sutarė, kad situacija greta mokyklos – išskirtinė. Nuspręsta, jog saugumo salelė turėtų būti suprojektuota atskirai. Be to, reikės išnagrinėti, ar ją įrengiant reikės platinti gatvę, ar ne.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Maksimas

Užtektų griežtai nubausti asmenis, sankryžoje (taip, būtent sankryžoje) ar ant šios perėjos automobilius paliekančius ir tokiu būdu sukeliančius pavojingas situacijas.

M

Kiekvieną rytą ant tos perėjos supermamos savo princus ir princeses išleidinėja, kaip ant raudono kilimo :) O kitiems vaikams ir pėstiesiems kaip jau Dievas duos, pavyks saugiai pereit gatvę ar ne.

Ale tegu

tiktąs būn ta perėja.Taigi mokikla čia pat..Dyvina tas noras viska kas reikalinga naikinti.A kito darbo neturit?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS