Statybininkai Klaipėdos muzikinio teatro teritorijoje plušės ir žiemą | Diena.lt

STATYBININKAI KLAIPĖDOS MUZIKINIO TEATRO TERITORIJOJE PLUŠĖS IR ŽIEMĄ

Nugriovus dalį senojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato, miesto centre užvirs realios statybos. Už rekonstrukciją atsakingas rangovas patikino, kad darbuosis ir šaltuoju metu.

Praėjusių metų rudenį startavo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija.

Tam, kad klaipėdiečiai galėtų stebėti teatro teritorijoje vykstantį procesą, į laikino statinio sieną buvo įmontuotas vaizdo ekranas.

Tiesa, kurį laiką jis neveikė, o statybvietėje didelio statybininkų sujudimo nesimatė. Tai gyventojams sukėlė įvairių klausimų.

Rekonstrukciją atliekančios bendrovės "Infes" statinio statybos vadovas Virginijus Sutkus patikino, kad darbai, nepaisant šaltuko ir sniego, nutraukti nebuvo.

"Mus truputį stabdo archeologiniai tyrinėjimai, kurie yra priklausomi nuo oro sąlygų. Bet statyboms faktiškai niekas netrukdo", – teigė V.Sutkus.

Ekranas, kuris veikiausiai sugedo dėl šalčio, netrukus bus sutvarkytas.

"Problemų dėl to nebus, nieko neslepiame. Tam televizorius ir yra – kad visuomenė matytų, kas vyksta", – sakė pašnekovas.

Šiuo metu senojo pastato griovimo darbai beveik baigti, o netrukus statybininkai įrenginės pamatus.

Pasibaigus statyboms, bendras pastato plotas turėtų siekti 8,7 tūkst. kv. m.

Naujai įrengtoje didžiojoje salėje tilps 700, mažojoje – 200 žiūrovų. Teatre vienu metu galės lankytis net 900 žmonių.

Planuojama įrengti modernią garso ir scenos apšvietimo įrangą, šiuolaikiškus aktorių repeticijų kambarius.

Projekte taip pat numatyta išlaikyti išskirtinę architektūrinę senojo pokarinio laikmečio pastato kompoziciją, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, kavines bei patogius įėjimus lankytojams.

Taip pat bus statomas urbanistinio stiliaus priestatas su nauja teatro sale ir jai funkcionuoti reikiamomis patalpomis.

Modernizavimui skirta 24 mln. eurų suma.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vykstant statybų darbams, didžioji teatro dalis – administracijos ir kultūros darbuotojai – persikėlė į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetą, o siuvyklos, kostiumų kūrėjai laikinai dirba Žvejų rūmuose. Čia vyksta ir atlikėjų pasirodymai.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė tvirtino, kad laikinas persikraustymas teatro veiklos nepristabdė. Priešingai – daug ir intensyviai dirbama, kūrybines naujienas vadovė žadėjo pristatyti jau rytoj spaudos konferencijoje.

Kaip atrodys naujasis teatro pastatas, gyventojai išvysti turėtų 2023-iaisiais arba optimistiniu atveju – metais anksčiau.

GALERIJA

  • Rodys: sutvarkius įrangą, žmonės vėl galės matyti, kas vyksta statybvietėje.
  • Statybininkai Klaipėdos muzikinio teatro teritorijoje plušės ir žiemą
  • Statybininkai Klaipėdos muzikinio teatro teritorijoje plušės ir žiemą
Projektuotojų vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gėda

Muzikinio teatro putplasčio renovacijos šiukšliadėžės imitacijos rekonstrukcija užtrauks gėdą šimtmečiams... Tai mero, kultūros ministrės ir muzikinio vadovės vadybininkės "varkė"... Vyriausiasis architektas prieštaravo visuomenė prieštaravo ir dabar prieštarauja bet jie stumia per prievartą... Tai tik dėl greituoju būdu remiantis pinigų įsisavinimo poreikiu spekuliatyviniais tikslais siekiant užsidirbti pinigų... Gėda. Muzikinis teatras turi būti erdvioje vietoje prie vandens kaip ir buvo suplanuota, bet keletas asmenų sumanė kad reikia pinigų... O po mūsų nors ir tvanas... Toks brokas turi būti būti stabdomas, o pinigai grąžinami ir pervedami geriems tikslams panaudoti, bet ne Klaipėdos senamiesčio kraštovaizdžio suniokojimui!

Gyventojai

Ypatingas atvejis - apie skelbiamą Spaudos konferenciją - jos vietą ir laiką neradome informacijos nei straipsnyje, nei Muz.teatro, nei Savivaldybės tinklapiuose...

Klaipedietis

Taigi, kodėl vieną dieną jie ėmė ir užtvėrė žmonėms praėjimą į Danės.g. 21 kiemą!!! Nejaugi niekam jų neatėjo į galvą palikti nors metro pločio praėjimą palei namo sieną? Mums, gyventojams, matyt, ilgam laikui tai labai apsunkina gyvenimą!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS