Stengsis išvengti Jūros šventės scenarijaus: bėgikams – tik viena eismo juosta | Diena.lt

STENGSIS IŠVENGTI JŪROS ŠVENTĖS SCENARIJAUS: BĖGIKAMS – TIK VIENA EISMO JUOSTA

Rugsėjo pradžioje vyksiančiam "Vilties bėgimui" bus skiriama mažiau erdvės nei anksčiau. Savivaldybė nusprendė, kad bėgikams teks išsitekti vienoje eismo juostoje. Tokių priemonių imamasi įvertinus eismo situaciją per šių metų Jūros šventę.

Koronaviruso pandemija ir bendra situacija mieste šiemet koreguos tradicinį "Vilties bėgimą". Renginio organizatoriai ir miesto valdžios atstovai jau suderino su bėgimu susijusius klausimus.

"Sutarėme, kad šiais metais lieka tik bėgimas – sekmadienio renginys. Būdavo aerobika, mažasis bėgimas ir pan. Dabar likęs tik pagrindinis sekmadienio bėgimas", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausioji specialistė Rita Mikluševičiūtė.

Rugsėjo 6 d. vyksiančio bėgimo trasa išliks ta pati, tačiau keisis iki šiol renginiui įprasti eismo ribojimai.

Sutarėme gražiuoju. Jie puikiai supranta situaciją.

"Bus palikta po vieną juostą Pilies gatvėje ir Naujojoje Uosto gatvėje. Bėgs viena juosta, o antroji juosta bus palikta transportui", – dėstė R. Mikluševičiūtė.

Toks sprendimas priimtas siekiant išvengti šiųmetės Jūros šventės scenarijaus, kai gatves tiesiog paralyžiavo automobilių spūstys.

Pašnekovės teigimu, renginio organizatoriai privalės laikytis visų tuo metu galiosiančių saugumo reikalavimų, susijusių su koronaviruso pandemija.

Jeigu reikalavimai iki renginio nepasikeis, bėgikams teks būti su kaukėmis.

Pašnekovė teigė, kad bėgimo organizatoriai dėl tokių renginio korekcijų neprieštarauja.

"Sutarėme gražiuoju. Jie puikiai supranta situaciją", – patikino R. Mikluševičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai vėl

durniai beprociai laksto gatvėmis už kažkoki savo beprotiška tikslą?:D

klp

Siūlau bėgti ne tik gatvėmis. Galima bėgti ir geležinkeliu. Dėmesio sulauktumėte dar daugiau (juk tik to ir siekiama?) Dabar Jus piktais žvilgsniais varstys tik trukdomų automobilių vairuotojai. O jei dėl Jūsų sustabdytų ir traukinius..... O jei rimtai - turime nepakartojamą gamtos lobį jūrą ir gražų pajūrį. Galima netrukdomai bėgioti ir semtis sveikatą bei geras emocijas. Iš kur tas noras bet kokiom priemonėm "išsimušti" dėmesį, net ir pykdant kitus?

COVID-19

DAR kek_DEBILU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS