Stiprus vėjas Kruizinių laivų terminale nulaužė vėliavos stiebą | Diena.lt

STIPRUS VĖJAS KRUIZINIŲ LAIVŲ TERMINALE NULAUŽĖ VĖLIAVOS STIEBĄ

Uostamiestyje penktadienį siautėjęs vėjas pažėrė staigmenų – lūžo Kruizinių laivų terminale Lietuvos trispalvei skirtas 22 m aukščio stiebas. Todėl vidurdienį planuotas vėliavos pakėlimas įvyks Klaipėdos piliavietėje.

Klaipėdos miesto savivaldybė informuoja, kad šeštadienį 12 val. Kruizinių laivų terminale turėjusi vykti vėliavos pakėlimo ceremonija perkeliama į piliavietę. Incidentas pakoregavo planus ir iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ autoriams.

„Ruošiantis dešimtmečio šventiniam koncertui Klaipėdos kruizinių laivų terminale įvyko visiems netikėtas incidentas – dėl stipraus, apie 15 m/s vėjo lūžo ten buvęs 22 m aukščio tautinei vėliavai skirtas vėliavos stiebas. Simboliška, kad stiebas 2009 m. buvo pastatytas jachtai „Ambersail“ grįžus iš „Tūkstantmečio odisėjos“, tąkart čia buvo iškelta 40 kv. m ploto trispalvė, kurią buriuotojai, kvietę lietuvių bendruomenes giedoti „Tautišką giesmę“, apiplukdė aplink pasaulį“, – teigė organizatoriai. Reaguodami į susiklosčiusią situaciją didžioji Lietuvos trispalvė Valstybės dieną bus iškelta ant jachtos „Ambersail“ stiebo.

Šiemet jachtai skiriamas ypatingas dėmesys – ji bus naudojama kaip scenografinis sprendimas, simboliškai atpasakojantis iniciatyvos pradžią.

Tikimasi, kad šeštadienio vakarą vėjas aprims ir koncertas įvyks, kaip planuota, 19.30 val. Kruizinių laivų terminale jau statoma įspūdingo dydžio – apie 40 m pločio ir 27 m aukščio – scena, kurios dalimi tapo legendinė „Ambersail“ jachta.

Minint pasaulio lietuvių metus koncertuoti pakviesti lietuviškų šaknų turintys ir sykiu įvairių pasaulio šalių kilmės muzikantai, tokie kaip Jurgis Didžiulis, Eduardo Gimenez, Oneida Kunsunga, Darius Mileris-Nojus, Sasha Song, Edgaras Lubys, ir Jurijus Veklenko, grupė „B’Avarija“.

Po tautiškos giesmės, kuri bus giedama 21 val., vyks Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas.

GALERIJA

  • Stiprus vėjas Kruizinių laivų terminale nulaužė vėliavos stiebą
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Ieva Liškevičiūtė

dėl stipraus, apie 15 m/s vėjo!?nuo kada apie 15 m/s stiprus vejas?

Hmm..

Likimo ženklas?

jonis

kodel man atrodo kad pamirso dar dviem varztais prisukt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS