Šunininkus parke stebės akyliau | Diena.lt

ŠUNININKUS PARKE STEBĖS AKYLIAU

Gyventojai masiškai nepaiso draudimo vedžioti šunis Skulptūrų parke. Problemą įžvelgiantys Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai su policijos pareigūnais šioje viešojoje vietoje vykdo patikrinimus.

Šunų vedžiojimo aikštelę iš Skulptūrų parko perkėlus į Priestočio gatvę, Viešosios tvarkos skyriaus specialistams tenka nuolat įspėti keturkojų augintojus apie daromą administracinį teisės pažeidimą, už kurį numatytos ir piniginės baudos.

Sustabdyti nedrausmingi šeimininkai aiškina, esą jiems nepatogu tai daryti atokiau nuo parko arba apsimeta nežinantys, kad Skulptūrų parke gyvūnai nelaukiami.

Parko teritorijoje yra senosios miesto kapinės.

Jose, įvairių šaltinių teigimu, galėjo būti palaidota apie 40 tūkst. senosios Klaipėdos gyventojų, tarp jų – ir įžymių Mažosios Lietuvos veikėjų, todėl kontrolieriai ragina gerbti mirusiųjų atminimą.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, sugėdinti šunų vedžiotojus bando ir patys parko vertybes saugantys klaipėdiečiai.

Tačiau į jų kalbas žiūrima pro pirštus.

Nepaisoma ir įspėjamųjų ženklų, kurių ateityje bus įrengta ir daugiau, kad neliktų nesusipratusiųjų.

"Posto nepastatysi ir visą dieną jame nestovėsi. Tačiau atsirado pilietiškų žmonių, kurie pasisiūlė trūkstamose vietose įtaisyti įspėjamuosius ženklus. Yra tokių, kurie rūpinasi, kad būtų gerbiama parko aplinka, kita dalis klaipėdiečių taisykles ignoruoja", – dėstė S.Valiulis.

Ketvirtadienį vakare savivaldybės kontrolieriai Skulptūrų parke darbavosi kartu su policijos pareigūnais. Ateityje tokie reidai vyks dažniau.

Vedžioti šunis taip pat draudžiama vaikų darželių, mokyklų teritorijose, vaikų žaidimo aikštelėse, stadionuose, kai kuriuose miesto parkuose.

Administracinis teisės pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 120 eurų, padarius pakartotinai – 120–230 eurų.

Šiemet atsakomybėn patraukti 83 asmenys.

Klaipėdos skulptūrų parkas įkurtas 1977 m.

Jame yra Antrojo pasaulinio karo sovietinių karių memorialas, autentiškas 1923 m. sukilėlių paminklas, memelenderių akmuo, autentiškas XIX a. vidurio antkapinis J.L.Vynerio paminklas, Gerlachų paminklas, armėnų chačkaras, paminklas iš reiso negrįžusio laivo "Linkuva" įgulai atminti.

Pati parko teritorija yra ir vokiečių kapinės, ir sovietų armijos karių kapinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Neringa

Mes atvaziavome is uzsienio su suniu ir apie draudimus nezinojome kol kazkas perspejo, tada ir radau si straipsni. Esme tokia kad zenklai kurie yra sudeti nereiskia kad sunims draudziama jie universaliai reiskia kad sunu be pavadzio vedzioti negalima. Nera nei vienoje vietoje zodiskai parasyta, kad sunim draudziama. Eilini karta klaipedos viesosios istaigos elgiasi neadekvaciai, nenustebciau jei si zenka tiesiog nukopijavo is interneto

nustebęs

Iš kur pas kitus tiek blogio, kad apie nunuodijimus rašo. Tokie degradavę tikrai ir žmogų laisvai nunuodyti galėtų, o kas jiems ta gyvybė?

aha

Eiline darbo imitacija. Kas vaiku ligonines kieme darosi? Nugriove pastata, paliko viena siena ir zolem iki stogo uzaugo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS