Klaipėdos meras apie „Grigeo“ skandalą: jokio slėpimosi neturėtų būti | Diena.lt

KLAIPĖDOS MERAS APIE „GRIGEO“ SKANDALĄ: JOKIO SLĖPIMOSI NETURĖTŲ BŪTI

Klaipėdos miesto rotušėje ketvirtadienį meras susitikęs su atsakingais atstovais dėl „Grigeo Klaipėda“ skandalo pabrėžė, jog reikėtų sulaukti prokurorų tyrimų išvadų, tačiau visuomenei ir žiniasklaidai privaloma atsakyti į rūpimus klausimus, tada liks mažesnė terpė įvairioms interpretacijomis.

Pas merą atvykęs bendrovės „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas patvirtino, jog nuotekos atiduotos valyti bendrovei „Klaipėdos vanduo“.

„Gamyba, kaip vyko, taip ir vyksta. Mes atliekame vidinį tyrimą“, – kalbėjo T. Eikinas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad šiuo metu jau bent aišku, kad bet kokia tarša yra sustabdyta.

„Šiandien susitikime kalbėta apie tą vamzdį – alternatyvų, pogrindinį, partizaninį. Tikime, kad prokuratūra atliks geodezinius matavimus, kurie labai aiškiai parodys, kur kokie tinklai iš tikrųjų yra. Manau, kad iš „Grigeo“ pusės būtų korektiška finansuoti šiuos tyrimus. Dar labai norėtųsi svarbiausią informaciją sužinoti iš pirmų lūpų, o ne iš žiniasklaidos, nes kiekvienas neatsakytas klausimas sukelia dešimtis interpretacijų“, – teigė meras.

Jokio slėpimosi, jokio vengimo neturėtų būti.

Pasak V. Grubliausko, visuomenė pasipiktinusi, ir tai suprantama. Paaiškėjus apie nevalytas nuotekas, leidžiamas į Kuršių marias, bendrovės vadovai ir kai kurių institucijų atstovai pradžioje tylėjo, o tai esą penas rastis įvairiems mąstymams, kaltinimams ir interpretacijoms.

„Todėl ir šiandienos pasitarime sakiau, kad atsakingi žmonės nebėgtų nei nuo žurnalistų, nei nuo visuomenės ir jų užduodamų klausimų. Jokio slėpimosi, jokio vengimo neturėtų būti“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Klaipėdos mero patarėjas, buvęs ilgametis bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Leonas Makūnas tvirtino, kad „Klaipėdos vanduo“ tikrai negalėjo žinoti, kas vyksta kitoje įmonėje.

Anot L. Makūno, „Klaipėdos vanduo“ neturėjo prievolės kontroliuoti, kokio švarumo nuotekas į marias išleidžia „Grigeo Klaipėda“.

„Jeigu „Grigeo“ pasidarė aplinkinę liniją, kad apeinant savo nuotekų valyklą išleistų nevalytas nuotekas į valytų nuotekų kolektorių, tai iš kur apie tai galėjo žinoti „Klaipėdos vanduo“? Prokuratūra atlieka tyrimą, todėl turėtų būti pasamdyta geodezinė firma, kuri ir atsakys į iškilusius klausimus. Jeigu aplinkinė nuotekų linija yra, tai būtų pažeidimas, jei jos nėra, tai nėra“, – kalbėjo L. Makūnas.

Klaipėdos rotušėje – susitikimas dėl „Grigeo“

Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (49)

tai dar

bezdzione nepasikore?

Klp

Kokie visi ekspertais tapome...

pilietis

Klaipėdos vandenys per dieną galimai galėjo uždirbti daugiau 30-40 tūkst. eur, jeigu Grigeo teršalai būtų tekėję per jų valymo įrenginius. Atsisakyti tokių pinigų, na nežinau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS