Sutikti Naujųjų – į pajūrio kurortus | Diena.lt

SUTIKTI NAUJŲJŲ – Į PAJŪRIO KURORTUS

Per Naujųjų metų sutiktuves pajūrio kurortai šurmuliuos lyg vasarą.  Palangoje nemaža dalis viešbučių jau yra visiškai užsakyti, o Neringoje nakvynę dar galima rasti be didelio vargo.

Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė tikino, kad susidomėjimas Naujųjų metų sutiktuvėmis kurorte yra didelis.

"Žmonės skambina ir klausia, kas vyks per Naujųjų metų sutiktuves, ar bus fejerverkas, kur būtų galima apsistoti. Poilsiautojų atvažiuos daug. Jau savaitgalį buvo juntamas pagyvėjimas. Atvyksta ne tik kitų šalies miestų gyventojai, bet ir svečiai iš Rusijos. Vieni iš jų jau vieši Palangoje, kiti atvažiuos nuo sausio 2 d.", – pasakojo E.Smilingienė.

Sugalvojusiems vykti į kurortą švęsti Naujųjų metų sutiktuvių paskutinę minutę gali kilti problemų dėl nakvynės. Dalis kurorto viešbučių jau yra užsakyti. Kai kuriuose yra likę brangiausi kambariai.

"Palanga – ideali vieta sutikti Naujuosius metus. Žmonių per šią šventę būna lyg vasarą. Kai kuriems poilsiautojams sutikti Naujuosius metus Palangoje tapo tradicija", – tvirtino pašnekovė.

Pasak E.Smilingienės, į kurortą atvykusių žmonių naujametę naktį laukia gražiausi fejerverkai nuo jūros tilto. Restauruotame Kurhauze vyks klasikinės muzikos koncertas. Savo programas siūlys viešbučiai ir kavinės.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Neringa Gecevičiūtė teigė, kad susidomėjimas Naujųjų sutiktuvėmis Neringoje vis kyla, tačiau dėl nakvynės vietų problemų kol kas nėra.

"Pagyvėjimas jaučiamas, bet vietų, kur apsistoti, tikrai dar yra. Galima rasti įvairiausių variantų. Dviejų kambarių butą galima išsinuomoti už 200 litų parai. Aišku, norintiesiems prabangos teks labiau atverti pinigines", – tvirtino vadovė.

Pasak N.Gecevičiūtės, viešbučiai ir būstų nuomotojai kainų žymiai nedidino.

"Jos šiek tiek didesnės nei per sezoną, bet tikrai ne tokios, kaip piko metu vasarą", – pasakojo vadovė.

Į Nidą atvykusių poilsiautojų antradienį 21 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila" laukia nemokamas operos solisto Vaido Vyšniausko koncertas.
23.30 val. centrinėje aikštėje prasidės šventinė diskoteka, o vidurnaktį dangų nušvies fejerverkas.

"Kai kurie žmonės į Nidą švęsti Naujųjų atvyksta kasmet. Ypač tie, kurie čia turi savo būstą. Kai kurie jau atvyko per Kalėdas. Jaučiame, kad žmonių yra daugiau nei įprastai", – tvirtino N.Gecevičiūtė.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS