Šv. Jono bažnyčios atkūrimas tęsiasi: dėl sklypo Klaipėdos savivaldybė spręs pati | Diena.lt

ŠV. JONO BAŽNYČIOS ATKŪRIMAS TĘSIASI: DĖL SKLYPO KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ SPRĘS PATI

Klaipėdoje neseniai visuomenei buvo pristatyti Šv. Jono bažnyčios archeologinių tyrimų rezultatai, tačiau, panašu, iki visiško pasirengimo bažnyčiai atstatyti dar laukia ilgas procesas.

2001 m. paruoštas detalusis planas nebeatitinka sklypo ribų, kuriose ketinama atkurti Šv. Jono bažnyčią.

"Kartu su evangelikų liuteronų bendruomene planuojame bažnyčią atstatyti visiškai, ne tik bokštą ir mažas prielipas šalia, todėl savivaldybė suinteresuota pakeisti sklypo ribas", – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Situaciją apsunkina ir tai, kad Šv. Jono bažnyčia yra pripažinta valstybinės reikšmės objektu. Tai reiškia, kad detaliojo plano korekcijas turėtų planuoti valstybinės institucijos.

Dėl šios priežasties A. Cesiulis ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas susitiko su Kultūros ir Aplinkos ministerijų atstovais.

2001 m. paruoštas detalusis planas nebeatitinka sklypo ribų, kuriose ketinama atkurti Šv. Jono bažnyčią.

"Tai yra gana ilgas ir biurokratizuotas procesas. Numatyti įvairūs apribojimai, reglamentai ir planavimo procedūros", – aiškino A. Cesiulis.

Pasak pašnekovo, savivaldybės atstovai susitikime siekė išsiaiškinti, kas galėtų būti detaliojo plano koregavimo organizatorius.

"Galime pasidžiaugti, kad buvo rastas mums visiems palankus kompromisas – toliau sklypo plano ribų pakeitimo procedūrą galėtų vykdyti pati savivaldybė. Tai reiškia, kad pradėtą procesą mes galėsime tęsti savarankiškai", – teigė R. Zulcas.

Tiesa, savivaldybės atstovai nenurodė konkrečios datos, kada galima tikėtis pastato projektavimo starto.

"Pradėsime, kai bus atlikta detaliojo plano korektūra ir kai bus baigti archeologiniai tyrimai, tada atsivers visos galimybės imtis projektavimo", – kalbėjo R. Zulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vienas arvhitektas

Taigi ta det.pl. korrktūra jau prieš keletą meti buvo užsakyta, planavimo darbai įpusėti, po atliktų dabar arsheolog.tyrimų belieka pasitikslinti, gal nežymoai pakorehulti ribas, o gal ir ne. Savivaldybė pati nutrsukė planavimą ir kažko delsia.

klp

brudai valdžiukai vagia - Klaipėda kenčia

klp

bedieviai puteikiniai smirda-Klaipėda gražėja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS