Svarbiems Klaipėdos miesto ir rajono objektams – 43 mln. eurų | Diena.lt

SVARBIEMS KLAIPĖDOS MIESTO IR RAJONO OBJEKTAMS – 43 MLN. EURŲ

Klaipėdoje ir jos priemiestyje į svarbius visuomenei objektus iki 2030 metų planuojama investuoti 43,2 mln. eurų – iš jų beveik 37 mln. eurų turėtų būti Europos Sąjungos (ES) lėšos.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė sako, kad ES lėšas užtikrina Vyriausybės patvirtinta regionų plėtros programa.

„Joje numatyta Klaipėdos miestui ir priemiesčių tvariai plėtrai skirti ne mažiau kaip 36,7 mln. eurų iš Europos Sąjungos fondų investicijų programos. Tai ši suma jau užfiksuota, ji gali būti ir didesnė“, – BNS teigė E. Jurkevičienė.

Tvarios Klaipėdos plėtros 2023–2029 metais strategija numato, kad už 12,5 mln. eurų bus atnaujinta miesto poliklinika, vienas vaikų darželis (6,1 mln. eurų), gyventojų laisvalaikiui bus pritaikomos teritorijos Šiaurės rage greta Kuršių marių (7 mln. eurų), Šilutės plente (2,9 mln. eurų), įrengiant Senojo turgaus aikštę (3,3 mln. eurų), sutvarkant Vasaros estradą teritoriją (3,4 mln. eurų).

Planuojama statyti naują 150 vietų vaikų darželį Mazūriškiuose – maždaug 9 mln. eurų vertės projektui apie 1,3 mln. eurų skirtų Klaipėdos rajono savivaldybė, likusias išlaidas padengtų ES parama.

Strategiją tiek miesto, tiek rajono tarybos patvirtino gruodį, susitarimą dėl jos įgyvendinimo antradienį pasirašė merai  Arvydas Vaitkus ir Bronius Markauskas. Pagal jį savivaldybės iš savo biudžetų skirs apie 6,5 mln. eurų.

Anot E. Jurkevičienės, beveik visų Klaipėdoje suplanuotų darbų techniniai projektai jau parengti, juos pradėti numatoma 2025 metais ir užbaigti iki 2030-ųjų.

„Su didesne dalimi techninių projektų jau esame baigiamojoje stadijoje, Klaipėdoje projektai yra pirkimų stadijoje, su kitais jau baigiame. Projektus skaičiavome tik rangos darbams, namų darbus esame atlikę“, – sakė E. Jurkevičienė.

Kartu su tvarios plėtros planu Klaipėdoje taip pat numatoma derinti vienų svarbiausių miesto eismo arterijų – Taikos prospekto bei Šilutės plento – ruožų tvarkymą. Tam reikėtų 25,7 mln. eurų, iš jų 17,2 mln. eurų tikimasi gauti iš ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipėdietė

O Vingio gatvės rajone jokių traukos centrų nereikia tik maisto parduotuvės, net naujiems metams gatvėse jokių puošmenų nebuvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS