Dėl Klaipėdos centrinio pašto ateities – svarstymai | Diena.lt

DĖL KLAIPĖDOS CENTRINIO PAŠTO ATEITIES – SVARSTYMAI

  • 8

Vėl kyla diskusijos dėl Klaipėdos centrinio pašto įveiklinimo. Idėjomis dalijasi ir įvairių sprendimų ieško Klaipėdos savivaldybės, Lietuvos jūrų muziejaus, Klaipėdos universiteto, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus ir Etnokultūros centro atstovai.

Specialistai svarsto apie tai, kad pašte turėtų veikti daugiafunkcė erdvė, o ne vien mokslo centras ar muziejus. Žadama, kad diskusijos bus tęsiamos ir toliau, įtraukiant platesnį ratą ekspertų.

Pagal bendradarbiavimo sutartį, pasirašytą tarp Kultūros ministerijos ir savivaldybės, ministerija valstybės ir ES struktūrinių fondų lėšomis numato sutvarkyti pašto kompleksą ir pritaikyti jį kultūros bei kitoms veikloms vykdyti, o savivaldybė – pasirūpinti erdvių įveiklinimu.

2021 m. Kultūros ministerijos užsakymu parengtos galimybių studijos rengėjai pašto rūmų komplekse siūlo kurti daugiafunkcę kultūros erdvę – Klaipėdoje gimusio astronomo F. W. Argelanderio mokslo ir meno centrą su muziejinėmis, renginių, rezidencijų funkcijomis, taip pat siūlyta komunikacijos centro koncepcija, orientuota į ryšių ir komunikacijos centrą, kuriame būtų pristatomas istorinis paveldas ir šiuolaikinės technologijos.

Naujosios miesto valdžios siekis – kad veiklas jungtų jūrinė tematika. Būtų galima sukurti įvairias ekspozicijas, edukacijas supažindinant su jūrine navigacija, jūrine komunikacija istoriniame ir dabarties kontekste, taip sujungiant jūrinę, astronominę ir komunikacinę tematiką, numatyti patrauklių interaktyvių objektų, pavyzdžiui, laivo įvedimo į Klaipėdos uostą simuliatorių ir pan.

Pirmajame pašto aukšte turėtų būti atspindima ir istorinė pastato funkcija – čia turistai turėtų galimybę išsiųsti atviruką su miesto vaizdu ir antspaudu į savo šalį, kas labai populiaru užsienio turistų traukos taškuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Galima ir vyninę..

Kur nors iš šono - ten kur yra kiemelis iš gatvės pusės kur išdavinėjo-priiminėjo siuntinius.. Bet pagrinde turi būti koks rimtas dalykas. Žeminti tokią vietą pusiau apgaviku ,,verslininku " kontorom ar tokiais valdytojais kap Kultūros fabrikas yra l.blogai. Norėtūsi Paveldo, Istorijos, Grožio..

Už muziejų

Ką čia mastyti: - įrengti muziejų susijusi su paštu pvz. filatelijos, o pašto funkcijoms palaikyti įrengti savitarnos paštomatus.

Anonimas

Gražinti paštą, nu gal koke vynine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS