Šventės metu amatininkams prašo lengvatos | Diena.lt

ŠVENTĖS METU AMATININKAMS PRAŠO LENGVATOS

Uostamiestyje vasaros pabaigoje tradiciškai šurmuliuos pramoninės žvejybos jūroje pradžios šventė "Žvejo jūrmylės". Renginio metu vyks ir tautodailininkų, amatininkų, liaudies meistrų, kulinarinio paveldo atstovų mugė.

Pastarosios dalyvius prašoma atleisti nuo rinkliavos leidimui gauti. Tokį prašymą savivaldybei pateikė Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacija.

Nurodoma, kad rugpjūčio 26-ąją vyksiantis renginys orientuotas ne į masinę prekybą, o į tradicinių amatų demonstravimą, populiarinimą, tautinio paveldo produktų bei juos gaminančių geriausių krašto meistrų pristatymą, pradedančiųjų, bet liaudies tradicijas tęsiančių meistrų paskatinimą.

Renginių organizatoriai pažymėjo, kad organizuojamoje mugėje bus rekomenduojama demonstruoti savo amatus: audimą, juostų vijimą, medžio drožybą, vytelių pynimą ir kitus.

Pabrėžiama, kad vietinės rinkliavos lengvata sudarytų galimybę į mugę pakviesti pačius nagingiausius krašto meistrus, kulinarinio paveldo gamintojus.

Vietinės rinkliavos už leidimą prekiauti ar teikti paslaugas išdavimą lengvata nebus teikiama tik asmenims ar įmonėms, prekiausiantiems alkoholiniais gėrimais.

Skaičiuojama, kad pramoninės žvejybos jūroje pradžios šventės "Žvejo jūrmylės" mugėje prekiaus 53 prekeiviai. Tokiu atveju į miesto biudžetą nepatektų 361 euras.

Paprastai miesto taryba atleidžia nuo rinkliavos leidimui gauti tautodailininkus, amatininkus, liaudies meistrus, kulinarinio paveldo atstovus, kurie prekiauja įvairių švenčių mugių metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pirkeja

jokiu lengvatu tiems plesikams ir taip kainas neikandamas sukele,nepirkau ir nebepirksiu tose mugese net aguonos grudo. Nesamoningos kainos,pabludo amatininkai

Jūra

Ir aš nesutinku. Jiems lengvatos, o mums kas.... kainos nerealios ? Plėšikai jie, o ne amatininkai.

Laisve

Lengvatos is musu kisenes. As nesutinku. Nes kainos tu amatininku labai gobsuoliskos. Nepalaikau !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS