Dovana klaipėdiečiams: Jūros šventės metu – nemokamos kelionės | Diena.lt

DOVANA KLAIPĖDIEČIAMS: JŪROS ŠVENTĖS METU – NEMOKAMOS KELIONĖS

Uostamiesčio valdžia klaipėdiečiams ir miesto svečiams Jūros šventės proga nori įteikti dovaną. Siūloma sudaryti galimybę per fiestą autobusais važiuoti nemokamai.

Jūros šventė tradiciškai vyks paskutinį liepos savaitgalį. Visiems nemokamai keliauti viešuoju transportu siūloma leisti dvi dienas – 28-ąją ir 29-ąją, šeštadienį ir sekmadienį.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, jei miesto taryba pritars, tiek gyventojams, tiek miesto svečiams bus sudarytos palankios sąlygos pasiekti renginius.

Tikimasi, kad nemokama kelionė paskatins juos automobilius iškeisti į viešąjį transportą. Taip bus išvengta spūsčių, sumažinta oro tarša mieste.

"Yra ne vienas pavyzdys, kai renginių metu susidaro transporto spūsčių. Bandysime to išvengti. Jei kelionė bus nemokama, gal žmonės persės iš automobilių į viešąjį transportą", – vylėsi vedėjas.

Jei kelionė bus nemokama, gal žmonės persės iš automobilių į viešąjį transportą.

Savivaldybė viešajai įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas" kompensuotų nuostolius, kuriuos ši patirtų, autobusais vežant keleivius per Jūros šventę. Skaičiuojama, kad išlaidos siektų apie 50 tūkst. eurų.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdyje svarstytas šis klausimas, nariai domėjosi, ar, padarius keliones nemokamas, autobusuose tilps visi keleiviai.

R.Mockus atkreipė dėmesį, kad per Jūros šventę kursuos daugiau viešojo transporto, organizuojami papildomi specialūs autobusų maršrutai. Siekiama, kad šventę būtų patogu pasiekti iš visų miesto pusių.

"Dėl to problemų neturėtų kilti", – tvirtino vedėjas.

R.Mockus priminė, kad kiti didieji miestai – Vilnius ir Kaunas jau kelis kartus yra organizavę nemokamas keliones vienų ar kitų švenčių metu savo gyventojams ir miesto svečiams.

"Dabar norime pabandyti ir mes. Žiūrėsime, ar pasiteisins", – tvirtino vedėjas.

Kad klaipėdiečiai ir svečiai per Jūros šventę galėtų nemokamai keliauti autobusais po Klaipėdą, turi pritarti miesto taryba.

GALERIJA

  • Dovana klaipėdiečiams: Jūros šventės metu – nemokamos kelionės
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Dovana-dovanele

Piniguciai, pinigai......netikime, ka bus paleista daugiau autobusu, nes miestas buna (centras) uzdaromas.....o klaipedieciai , vazinejantys viesuoju transportu, visi turi nuolatinius ....taigi , taigi.....dovana......

Nu ką,

tenka pripažinti, kad pataikė.Geras žestas.Ačiū

Anonimas

Mintis gal ir nebloga, tačiau net ir iki šiol, per kiekvieną Jūros šventę grįžti vakare namo, t.y. tilpti į autobusą, praktiškai neįmanoma. Toks jausmas, kad pajuokai paleidžia "daugiau autobusų", pridėdami kokius 2 papildomus. Ir visai nesvarbu, ar bandai grįžti namo 20:30 val, ar 23 val, vis tiek bus didelė bėda. O dar jei žmogus esi sąmoningas, bandai pirmiau praleisti šeimas su vaikais, su vėžimėliais, gali ir 2 val. laukti Turgaus st, kol tilpsi, bet ir tada tik per galvas lipdamas. Tad vis dėlto geriau važiuoti savo automobiliu, net ir kamštyje pastovėjęs greičiau grįši, ir be mėlynių, be nervų ir neprisiklausęs nusivylusių žmonių keiksmų ir pykčių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS