Šventiniai negalavimai – ir dėl gausių vaišių | Diena.lt

ŠVENTINIAI NEGALAVIMAI – IR DĖL GAUSIŲ VAIŠIŲ

Pilvo skausmai, apsinuodijimai, traumos – tokiais negalavimais klaipėdiečiai skundėsi per Kalėdas. Tačiau medikai pastebėjo, kad labiausiai uostamiesčio gyventojus išvargino pasirengimas šventėms.

Pilvo skausmai, apsinuodijimai, traumos – tokiais negalavimais klaipėdiečiai skundėsi per Kalėdas. Tačiau medikai pastebėjo, kad labiausiai uostamiesčio gyventojus išvargino pasirengimas šventėms.

Pasak Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotojos, vyriausiosios slaugos administratorės Nijolės Dambrauskienės, šiemet klaipėdiečiai Kalėdas šventė pakankamai ramiai.

Daugiausia darbo medikai turėjo prieš šventes – gruodžio 23-ąją. Daugiausia skųstasi lėtinių ligų paūmėjimais.

„Matyt, žmonės pavargo besiruošdami šventėms: ruošdami vaišes, ieškodami dovanų artimiesiems. Kankino stresas, kaip priimti svečius, sutikti šventes. Dėl to ir sušlubavo sveikata“, – svarstė pavaduotoja.

Darbo greitosios pagalbos medikams netrūko ir gruodžio 26 bei 27 dienomis. Iškvietimų buvo 30 proc. daugiau nei įprastomis dienomis.

N.Dambrauskienė pabrėžė, kad susitvarkyti pavyko. Šventiniu laikotarpiu budėjo viena brigada daugiau nei įprastai – ne aštuonios, o devynios. Didesnės medikų pajėgos budės iki sausio 2 dienos.

Klaipėdiečiai kreipėsi dėl apsinuodijimo alkoholiu. Neišvengta ir traumų, iškritus pirmajam gausesniam sniegui. Buvo ir sumušimų, ir lūžių.

„Iškrito sniegas. Vaikai ėjo čiuožinėti su rogutėmis nuo kalniukų. Tad prasidėjo ir traumos“, – komentavo pavaduotoja.

Sulaukta vieno kito iškvietimo ir dėl pilvo skausmų, virškinimo sutrikimų. Daugiausia dėl tokių negalavimų kreipėsi jauni žmonės.

„Per šventes valgoma daug ir įvairaus maisto. Persivalgoma. Maistas nėra derinamas. Dėl to atsiranda virškinimo sutrikimai, pilvo skausmai. Tokie iškvietimai nenustebino“, – pasakojo pavaduotoja.

Greitosios pagalbos medikai kaupiasi Naujųjų metų sutiktuvių nakčiai. Paprastai per šią šventę medikams darbo būna kur kas daugiau nei per Kalėdas.

Nors paprastai per Kūčias ir Kalėdas būna nukrauti gausiomis vaišėmis, nusiskundimų dėl maisto produktų kokybės nesulaukta.

„Šventiniu laikotarpiu gavome kelis nusiskundimus, tačiau ne dėl maisto, o kainų nurodymo. Kalėdos visada būna ramios. Tai šeimos šventė. Dauguma valgo namuose. Į kavines neina. Nėra organizuojami ir banketai. Be to, oras šaltas. Jis palankesnis laikyti maisto produktams“, – tvirtino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS