Šventinis pasveikinimas uostamiesčio pedagogams – iš ekrano | Diena.lt

ŠVENTINIS PASVEIKINIMAS UOSTAMIESČIO PEDAGOGAMS – IŠ EKRANO

Mokytojų dienos proga šiemet tradicinio Klaipėdos pedagogų susiėjimo nebuvo. Visoms mokykloms miesto vadovai išsiuntė iš anksto nufilmuotą juostą su sveikinimais. Susirinkti gyvai buvo neįmanoma dėl itin sudėtingos pandeminės situacijos uostamiestyje.

Šių metų Mokytojų diena – kitokia nei įprastai. Teko atsisakyti tradicinio renginio Klaipėdos koncertų salėje, kur būdavo dėkojama nusipelniusiems pedagogams ir paskelbiamas Metų mokytojas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė tikino, kad šių metų Mokytojų dienos šventės formatas yra kitoks.

"Pandeminė situacija mieste – tikrai prasta ir vienoje vietoje suburti daug žmonių dėl užkrato yra pavojinga, tad nusprendėme sukurti filmą, kuriame – ir mero, ir Švietimo skyriaus vedėjos sveikinimas pedagogams. Ten paskelbtos ir metų nominacijos penkioms įstaigoms, taip pat – Metų mokytojas. Apie 40 minučių trukmės filmas išsiųstas visoms mokykloms, ir įstaigos savo švenčių metu šį filmą pasižiūrės", – teigė V.Bubliauskienė.

Klaipėdos metų mokytoja šiemet paskelbta "Aitvaro" gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Tatjana Bugajeva.

Tradicinės Mokytojų dienos šventės atsisakyta dėl rimtų priežasčių.

"Praėjusios savaitės duomenimis, mokyklose buvo atlikta daugiau nei 10 tūkst. greitųjų antigenų testų. Buvo gauti 86 teigiami atsakymai. Per praėjusią savaitę 48 jų spėjo patikslinti diagnozę mobiliajame punkte, atlikdami PGR testą, ir 38 liga pasitvirtino. Sergančių pedagogų dabar yra beveik 60, kitų darbuotojų – 26, o sergančių mokinių skaičius artėja prie 300", – vardijo Klaipėdos sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose šiuo metu vaikai nebėra izoliuojami, izoliuojasi tik su sergančiaisiais kontaktą turėję pedagogai ar kiti darbuotojai.

Darželiuose serga iki 20 pedagogų ir 25 kiti darbuotojai, taip pat serga 8 vaikai.

Klaipėdos sveikatos biuro vadovės teigimu, vakar buvo 120 klasių iš 34 mokyklų, kurių moksleiviai privalo testuotis kas dvi dienas, tačiau beveik 400 mokinių pasirinko saviizoliaciją, nesutikę testuotis.

"Intensyvėjant testavimui, normalu, kad pavyksta daugiau nustatyti viruso nešiotojų. Toks ir yra mūsų siekis – kuo greičiau pastebėti sergančius. Tie skaičiai kol kas nemažėja, matysime, kaip bus", – teigė J.Grubliauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS