Šviečiantys suolai Klaipėdoje buvo dingę tik trumpam | Diena.lt

ŠVIEČIANTYS SUOLAI KLAIPĖDOJE BUVO DINGĘ TIK TRUMPAM

Klaipėdiečiai šį mėnesį vėl pasigedo šviečiančių suolų. Tarp miesto rotušės ir Dangės esančiame skvere priešais "Žvejo" skulptūrą stovinčius suolus vasarą mėgsta turistai ir prie fontano besigaivinančios šeimos su vaikais. Tačiau jau kurį laiką jų nebebuvo – suolų vietą priminė tik ant grindinio likę varžtai.

"Grįžta atgal į savo vietą. Prieš Jūros šventę nuėmė, nes ten vyko prekyba. Bijojo – viskas daroma prie žemės, o ten yra aukšta įtampa", – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Suoliukai artėjant Jūros šventei išmontuojami ne pirmą kartą. Šįkart jie buvo ir taisomi – sutemus spalvomis sušvintantys suolai jau kurį laiką švietė blausiau.

"Truputėlį jau buvo susidėvėję tinklai. Sutvarkė, suremontavo kabelius ir pastatė atgal", – pridūrė I.Šakalienė.

Naktimis praeivius spalvomis viliojantys suolai uostamiestyje atsirado prieš trejus metus per Šviesų festivalį. Juos įrengė ir miestui padovanojo bendrovė "Gatvių apšvietimas".

Pasibaigus festivaliui buvo nuspręsta suolus palikti ilgesniam laikui. Per laiką keitėsi jų vieta – iš aikštės priešais "Meridianą" jie perkelti priešais "Žvejo" paminklą.

GALERIJA

  • Šviečiantys suolai Klaipėdoje buvo dingę tik trumpam
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

O ką, gražu-gi..Galėtų krantinėje tokius pastatyt kad galėtume į upę žiūrėt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS