Švyturių metams paminėti Neringoje vyks miškasodis, bus pasodinta apie 7,5 tūkst. pušų | Diena.lt

ŠVYTURIŲ METAMS PAMINĖTI NERINGOJE VYKS MIŠKASODIS, BUS PASODINTA APIE 7,5 TŪKST. PUŠŲ

  • 5

Švyturių metams paminėti Juodkrantėje šeštadienį vyks miškasodis, jo metu ketinama pasodinti apie 7,5 tūkst. pušų.

Kaip pranešė Neringos savivaldybė, taip kviečiama prisidėti prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo darbų.

Miškasodis vyks greta Alksnynės gynybinio komplekso. Šiais metais numatoma pasodinti beveik 7,5 tūkst. paprastosios pušies sodmenų – tris kartus daugiau nei pernai kovą vykusios Šimtmečio giraitės sodinimo talkoje. Miško sodinimo (atkūrimo) darbai apims 3,1 hektaro Kuršių nerijos teritorijos.

Kaip teigia Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio darbuotojai, tęsiant Kuršių nerijos miškus sodinusių vokiečių miškininkų papročius, miško kampuose bus pasodintos juodosios pušys.

Anot miškininkų, jos buvo sodinamos plotų kampuose kaip natūralūs ženklai – riboženkliai, jos ir šįkart žymės miškelio ribas ir plotą.

Talkos dalyvių prašoma pasirūpinti tinkama apranga, darbo pirštinėmis, tinkama avalyne, darbo įrankius žadama suteikti. Po miško sodinimo akcijos žadama vaišinti arbata, žvėrienos sriuba (šurpa).

Šventiniame miškasodyje dalyvaus ir Neringos meno kolektyvai.

Susitikimo vieta ir miškasodžio pradžia – greta priešlėktuvinės artilerijos baterija „Schweinsrücken“ (Švainriuken).

Į renginį galima atvykti autobusu iš Smiltynės, išvažiuojant 9.10 val., įspėjus vairuotoją apie renginį. Išlipus iš autobuso reikia sekti nuorodomis. Po miškasodžio, kiek po vidurdienio, bus galima grįžti maršrutiniu autobusu į Smiltynę. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pietinis rajonas

jo, mes irgi prieš kažkiek metų sodinom tokio vieno laikino politinio aktyvisto /ėjo į valdžią../inicijuotas pušeles. Iš tikrųjų mintis labai gera, mes norėjom tokio dalyko, suėjom šeimom, su vaikais..O paskui visas tas plotas užžėlė žole ir atvažiavę šienpjoviai jį nupjovė pakibini fini su visais sodinukais..Gal, sakau, reikėtų visų pirma pagalvot apie priežiūrą ir vėlesnį pasodintų medelių puoselėjimą, ir tik paskui rengt tokias masines akcijas?Žmogus jeigu kad ir savavališkai ką pasodina, tai paskui prižiūri, puoselėja kol medelis sustiprėja o čia gaunasi kad viskas p x

>zemaitis

ir kol netinka "miskasodis" -naujas plotas apsodintas misko medeliais? ne keiksmazodis, ne svetimybe. ar kad ne "senbezduku" komisija sugalvojo ,o zmoneliai?

Žemaitis

Taip pat NAUSODIS (Kretingos raj.), NAUSODIS (Plungės raj.), LAUKSODIS (Pakruojo raj.), ŠILSODIS (Vilkaviškio raj.)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS