Tamsioji karantino pusė: lankytojai šiukšlėmis užvertė pajūrį | Diena.lt

TAMSIOJI KARANTINO PUSĖ: LANKYTOJAI ŠIUKŠLĖMIS UŽVERTĖ PAJŪRĮ

Paskelbus karantiną, klaipėdiečiai plūstelėjo į gamtą – pajūrį, parkus, miškus. Populiariausios vietos Pajūrio regioniniame parke – tiesiog sausakimšos. Maža to, lankytojai palieka krūvas šiukšlių, kurias turi sutvarkyti kuklios seniūnijos darbuotojų pajėgos.

Kretingalės seniūnas Žigintas Narmontas teigė pajutęs, kad pastarąją savaitę žmonių pajūryje padaugėjo, nes pakrantę tvarkantys darbuotojai trečiadienį pririnko dvi traktoriaus priekabas buitinių šiukšlių.

"Jie vaikšto miške prie Olando kepurės ar prie jūros. Tik nesuprantu, kodėl visur šiukšlina. Seniūnija turi keturis žmones, kurie tas šiukšles renka. Dvi pilnas priekabas prikrovėme maišų. Labai prašytume, kad žmonės nemėtytų kavos puodelių, kitokių atliekų, nes mes greitai būsime nepajėgūs visko surinkti", – tvirtino seniūnas.

Kol kas pajūryje tvarkomas tik buitinės šiukšlės, o praėjusios savaitės audros sulaužyti laiptai ir takai pajūrio link bus tvarkomi vėliau. Esą tam reikia gausesnių pajėgų.

Anot Pajūrio regioninio parko ekologo Erlando Paplauskio, iš esmės yra gerai, kad žmonės vaikštinėja gamtoje.

"Sveikatai tai labai gerai, pušyno oras ventiliuoja plaučius, pušų poveikis yra antiseptinis. Gamtoje pabūti dabar reikia, bet nebūtina susigrūsti vienoje vietoje. Visi kažkodėl susirenka pajūryje. Prie Olando kepurės aikštelėje daug automobilių, daug žmonių. Juk yra ir kitų vietų, tik gal fantazijos trūksta, kur lankytis", – kalbėjo E.Paplauskis.

Ta pati situacija esą ir kituose Lietuvos miestuose. Vilniuje Neries parke užgrūstos pažintinės aikštelės, nuo lankytojų gausos lūžta pažintiniai takai, tvirtino ekologas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nesuprantu

Kaip galima šiukšlinti? Vaikštant gamtoj dažnai mėgstu kavos išgert iš vienkartinio puodelio, bet miške šiukšliadėžių nėra, tai namo parsinešu. Net į galvą neateina tokia mintis mesti ant žemės, wtf??? Jūs namie ant grindų šiukšles irgi metat? Šikat ten, kur valgot? Veu, nemėgstu žmonių, niekad nemėgau.

Na chrien

Jei nėra konteinerio ar jis pilnas, galima savo šiukšles parsivežti ir prie namų išmesti. O ne šiukšlinti bet kur.

Magyla

Kad tiems parazitams rankos ir dar kai kas nudžiūtų! Tačiau kas iš to mano parašymo, juk jie neperskaitys - dabar visi temoka vaizdelius telefone stumdyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS