Tarša uostamiestyje: pažeidimų daugiau nei patikrinimų | Diena.lt

TARŠA UOSTAMIESTYJE: PAŽEIDIMŲ DAUGIAU NEI PATIKRINIMŲ

  • 7

Klaipėdos aplinkosaugininkai, dėl aplinkos taršos uostamiestyje praeitą mėnesį patikrinę aštuonis objektus, nustatė devynis pažeidimus. Aplinkos apsaugos departamentas lapkritį vykdė antrąjį šiemet akcijos "Garažiukas – Kaminukas 2022" etapą.

Akcijos tikslas – aplinkos taršos prevencija, ypatingą dėmesį skiriant aplinkos oro taršai, taip pat eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ir kitų atliekų neteisėto tvarkymo sustiprinta kontrolė.

"Šia akcija siekiame, kad sumažėtų aplinkos teršimas transporto priemonių atliekomis. Taip pat norime, kad žmonės suvoktų, kokios neteisėtai ar netinkamai vykdomos veiklos pasekmės, žala aplinkai ir žmonių sveikatai", – teigė Aplinkos kokybės departamento Atliekų tvarkymo kontrolės skyriaus patarėjas Paulius Rutkauskas.

Per paskutinįjį rudens mėnesį aplinkosaugininkai šalyje patikrino 234 ūkio subjektus ir 280 fizinių asmenų.

Per antrąjį akcijos laikotarpį atlikti 148 tiksliniai reidai, nustatytas 61 pažeidimas, skirta administracinių nuobaudų už 1 605 eurus ir duoti 7 privalomi nurodymai.

Klaipėdos miesto Aplinkos apsaugos inspekcijos akcijos "Garažiukas" metu uostamiestyje atlikti 8 neplaniniai patikrinimai, iš kurių keturiais atvejais (3 fiziniams ir 1 juridiniam asmeniui) nustatyti 9 pažeidimai.

Iš viso aplinkosaugininkai per akcijos antrąjį laikotarpį Lietuvoje skyrė 36 administracinius nurodymus fiziniams asmenims, 25 – juridiniams.

Per visą akciją nuo šių metų pradžios aplinkosaugininkai patikrino 457 ūkio subjektus ir 593 fizinius asmenis.

Skyrė 178 administracines nuobaudas ir davė 17 privalomųjų nurodymų.

Skirta administracinių nuobaudų už 2 205 eurus.

Dažniausi pažeidimai – aplinkos užteršimas, atliekų deginimas, apskaitos nevykdymas, ženklinimo reikalavimų nesilaikymas.

Aplinkosaugininkai kreipė dėmesį į asmenis, garažų bendrijose, pavieniuose garažuose, ūkiniuose pastatuose, fermose, angaruose ir gamybinėse patalpose vykdančius transporto priemonių techninę priežiūrą, remontuojančius ir ardančius eksploatuoti netinkamas transporto priemones.

Taip pat akcijos laikotarpiu visuose šalies regionuose buvo tikrinama, ar asmenys ir įmonės, užsiimančios automobilių priežiūra, remontu arba ardymu, šildymui naudoja tinkamą kurą, kaip tvarkomos susikaupusios atliekos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pensininkė

dar kelkite dujų ir elektros kainas tai ne tokių dūmų pamatysite kad Vilnius kurena mazutą tai nieko o kad žmogelis tai jau pažeidimas ne valdžia o despotai ir dar labai stebiuosi kad Šimonytės reitingai antroje vietoje kas dar gali ją palaikyti kai į maisto kainų kilimą atsako kad mes nesikišame tai kam jūs reikalingi kodėl kitos šalys kišasi ir sutvarko tą reikalą dėl kainų o Šimonytė ne apsaugok nuo tokios ministrės o dar blogiau nuo tokios prezidentės jei išrinktų

AK

Savivaldybė sako (kažkodėl viešosios tvarkos skyrius, panelė Dovilė Ramanauskaitė), kad negavo medžiagos apie atliekų deginimo faktą iš Aplinkosaugos departamento, po atlikto patikrinimo ir nustatytų administracinių pažeidimų. Kiek suprantu, pamoki savivaldybės veikėjui, ir viską sutvarko čiki piki. Buvo teršėjas - nebėra!

Nieko konkretaus

Atrabotke pati geriausia siluma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS