Tautinės bendrijos norėtų buvusio policijos pastato | Diena.lt

TAUTINĖS BENDRIJOS NORĖTŲ BUVUSIO POLICIJOS PASTATO

Uostamiesčio tautinės bendrijos pareiškė norą įsikelti į tuščią buvusį Klaipėdos policijos komisariato pastatą Jūros gatvėje. Esą dabartinėse patalpose Skulptūrų parke, atidarytose prieš šešerius metus, per ankšta ir tos erdvės aktyviai didesnio žmonių rato veiklai nepritaikytos.

Renginiams trūksta salių

Klaipėdos tautinių mažumų taryboje, kurioje dalyvauja visų uostamiesčio tautinių mažumų, taip pat savivaldybės atstovai, išsakyta problema dėl pigesnių nuomojamų salių stygiaus mieste.

"Tautinių kultūrų centras savo misiją atliko puikiai, jo idėja pasiteisino, pavyko suburti visas Klaipėdos tautinių mažumų bendruomenes. Mes to ir siekėme, tačiau mieste tikrai didelė problema rasti tinkamą salę renginiams, repeticijoms ir užsiėmimams, o poreikis yra labai didelis. Bėda ta, kad salių nuomos kainos mieste neadekvačiai didelės", – teigė Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis.

Paprašytas įvardyti mažiausią kainą už salės nuomą nemokamam renginiui, F.Puzemskis prisiminė, kad rugsėjo pabaigoje, kai Kultūros fabrike buvo parodyta dokumentinė juosta "Paskutinis rugpjūčio sekmadienis", salės  nuoma atsiėjo 120 eurų.

"Nepaisant to, kad renginys skirtas plačiajai visuomenei ir yra nemokamas, mes ir visos kitos tautinės bendruomenės turime mokėti už salės nuomą. Dabar susikūrė Žydų teatras. Reikia repetuoti, o teatras neturi savo patalpų. Gana sunku mums. Todėl taryboje ir iškėlėme šią problemą", – neslėpė F.Puzemskis.

Bendrijos pareiškė norą

Pastaraisiais metais tautinių bendrijų renginiai miesto erdvėse tapo gana dažni. Žmonės bendrauja, aktyviai dalyvauja miesto gyvenime, bet patalpų esą labai trūksta. Tautinių kultūrų centro salė renginiams nėra pritaikyta ir ji, pasirodo, yra per maža.

"Išgirdome, kad kultūros poreikiams miestas planuoja perimti buvusį Klaipėdos policijos komisariato pastatą Jūros g. 1. Išsakėme savo norą, kad galėtume ten prisiglausti. Tačiau paaiškėjo, kad to pastato pritaikymo idėja jau yra suformuota. Esą jau numatyta, kas ten ir kur bus, bet manau, kad galbūt dar galima kai ką pakeisti, tačiau mums pasiūlyta neapsiriboti tuo pastatu, ir pasižvalgyti kitų erdvių mieste", – dėstė F.Puzemskis.

Viskas jau nuspręsta?

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis patvirtino, jog dėl pastato Jūros g.1 jau tarsi ir viskas nuspręsta.

"Gyvename teisinėje valstybėje, mes turime gerbti savo priimtus sprendimus. Kol kas yra sprendimas dėl to komplekso perėmimo ir patvirtinta įveiklinimo koncepcija. Tai buvo menininkų iniciatyva ir ten yra galvojama daryti, kas galvojama daryti. Aišku, pirmiausia reikia tą turtą turėti, nes dabar tos procedūros yra pradėtos ir dar nežinia, ar miestui tas pastatas atiteks. O gal jis bus parduodamas aukcione. Tačiau mes turime daugiau pastatų mieste ir tų pačių kultūros įstaigų, kurių patalpos nėra pakankamai išnaudojamos", – teigė N.Lendraitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O tuo tarpu

pilietnės nevyriausybinės organizacijos bastosi be kampo kai šitie kap ir visoki pensionėrų ,,šok-dainuok"klubai jau turi po vienas patalpas.Tautinės bendrijos gavo suremontuotą puikų pastatėlį Skulptūrų parko pašonėj o pensininkai visus bendruomenės namus.Barociui tai iš viso patylėt su savo saika

...

O jie į veikiančią pataisos darbų koloniją ar nenori?

Anonimas

Kas kada ir kur nusprendė? Viskas plepalų lygije ,o jie jau nusprendė.Susirinko kažkokia mistinė kultūrininkų iniciatyvinė grupė ,kurių net statusas nėra juridinis,išreiškė norą įsikurti buvusiame jūros 1 pastate,ir jau trimituojama ,kad viskas nuspręsta .Ei ,jūs ten ,valdžios tarnautojai ,šiek tiek atsibuskite nuo savo reiškiamų maražmų :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS