Tautinės bendruomenės nuspalvino miestą | Diena.lt

TAUTINĖS BENDRUOMENĖS NUSPALVINO MIESTĄ

Daugiakultūrėmis tradicijomis garsėjančioje Klaipėdoje šurmuliavo jau penktasis festivalis "Tautinių kultūrų diena", kuriame dalyvavo rekordinis skaičius uostamiesčio tautinių mažumų atstovų meninių kolektyvų, taip pat svečiai iš Baltarusijos.

Klaipėdos tautinių kultūrų centrui jau tapo gražia tradicija lapkričio mėnesį suburti uostamiesčio tautines bendrijas į festivalį "Tautinių kultūrų diena". Ši idėja sėkmingai įgyvendinama nuo 2012 m.

Renginio siekis – skatinti aktyvesnį visuomenės domėjimąsi kitų tautybių žmonių kultūra bei ugdyti tautinę toleranciją, pristatyti tautinių mažumų bendruomenių kūrybines galias.

Be koncertinės programos Klaipėdos koncertų salės fojė buvo surengta paroda, kurioje pristatyta uostamiesčio tautinių mažumų bendruomenių meninė-kultūrinė veikla.

Šiuo renginiu prisidedama prie tautinio identiteto išsaugojimo, atskleidžiami nacionalinio kostiumo ypatumai – jo vyraujančių spalvų deriniai, raštų įvairovė, taip pat supažindinama su nacionaliniais valgiais – skonių gama, patiekalais, gaminimo tradicijomis.

Teigiama, kad tokie renginiai suteikia galimybę visuomenei plačiau susipažinti su tautinių mažumų bendruomenių kultūra, istorija, tautiniu paveldu, senaisiais tautų papročiais.

Renginyje dalyvavo 13 Klaipėdos tautinių bendrijų, 21 meninis kolektyvas, 7 sekmadieninės mokyklos – armėnų, azerbaidžaniečių, baltarusių, lenkų, ukrainiečių, žydų, totorių. Dalyvių skaičius siekė 250.

"Džiugina tai, kad kasmet į Tautinių kultūrų dienos šventę ateina vis daugiau žiūrovų. Šiemet į miesto Koncertų salę jau net nebetilpo visi norintys pamatyti koncertinę programą. Mums labai smagu, kad į šį renginį atėjo ir klaipėdiečiai lietuviai su šeimomis", – pasidžiaugė Klaipėdos tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė.

Festivalis davė impulsą ir pačioms tautinėms bendruomenėms, pasak J.Butkevičienės, po pirmojo renginio 2012-aisiais azerbaidžaniečiai ir totoriai Klaipėdoje atidarė savo sekmadienines mokyklas.

GALERIJA

  • Tautinės bendruomenės nuspalvino miestą
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Primena

gražuolius ispanus per "Parbėg laivelis"..

Negras

O japonu nebuvo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS