Teatro aikštėje – renginys savižudybių prevencijos dienai paminėti | Diena.lt

TEATRO AIKŠTĖJE – RENGINYS SAVIŽUDYBIŲ PREVENCIJOS DIENAI PAMINĖTI

  • 0

Rugsėjo 10-oji yra Pasaulinė savižudybių prevencijos diena, kai viso pasaulio šalys atkreipia dėmesį į savižudybės problemą. Ta proga „#chooseklaipeda“ ambasadorius iš Pakistano Robin Mubarik kartu su organizacija „Gausus gyvenimas“ Teatro aikštėje organizuoja renginį „Positive vibes“.

Lietuva yra reitinguojama kaip šalis, turinti itin daug savižudybių atvejų. Kaip atsaką į tai, organizacija „Gausus gyvenimas“ norinti suteikti vilties kenčiantiems ir tiems, kuriems rūpi jų artimieji.

„Mūsų tikslas parodyti, jog galima išvengti savižudybės ir prašyti psichologinės pagalbos nėra gėda“, – teigia „#chooseklaipeda“ ambasadorius, LCC tarptautinio universiteto studentas R. Mubarik.

Rugsėjo 10 dieną nuo 18 val. pasirodys įvairūs Klaipėdos menininkai, kurie atliks savo pasirodymus ir kalbės su susirinkusiais apie savo gyvenimo istorijas. Bus galima išvysti jaunos roko grupės „Bleach“ pasirodymą, Pantomimos teatro „A“ vaidinimą, Joy ir Adelės muzikinį duetą, Šeiko šokio teatro šokėjo Niels Claes dramos pasirodymą bei patiems sudalyvauti ir linksmai pajudėti šokyje „Jerusalema“.

Organizatorių nuotr.

„Mūsų tikslas parodyti, jog gyvenimas yra vertingas, nuostabus ir mes galime vieni kitiems padėti. Svarbiausia, kad žmonės sulaužytų šitą stigmą, jog prašyti pagalbos yra gėda“, – pasakoja R. Mubarik. Pasak jo, organizacijos nariai apklausė jaunus žmones ir dauguma sakė, jog bijo, kad lankydamiesi pas psichoterapeutą aplinkiniai juos vadins „psichais“.

„Norisi padrąsinti jaunus žmones ir parodyti tarptautinių organizacijų pavyzdžius bei tapti tiltu Lietuvai, jog viskas mūsų rankose ir viltis egzistuoja. Šiai žinutei parduoti mes pasirinkome meno kalbą bei kalbame su jaunais žmonėmis socialinėje medijoje“, – pasakoja R. Mubarik.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS