Teatro rekonstrukciją koordinuos darbo grupė | Diena.lt

TEATRO REKONSTRUKCIJĄ KOORDINUOS DARBO GRUPĖ

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija įgavo pagreitį. Miesto merui pristatyta rekonstrukcijos eiga bei tolesnis darbų planas.

Pasak uostamiesčio vadovo Vytauto Grubliausko, rekonstrukcija vyksta sklandžiai, pagal numatytą planą.

"Muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė pristatė projekto eigą, informavo, kokie darbai jau atlikti ir kokie dar laukia ateityje. Galima pasidžiaugti, kad rekonstrukcija įgyvendinama sparčiai, darbai juda į priekį", – kalbėjo meras.

Šiuo metu vyksta pastato griovimo darbai, iš teritorijos vežamos statybinės atliekos, įrengiami pamatai naujai iškilsiančiam statiniui.

V.Grubliausko teigimu, šio projekto įgyvendinimas siejamas ne tik su pastato atgimimu, bet ir su miestui iškeltais įsipareigojimais.

Savivaldybė turės įrengti 116 vietų automobilių stovėjimo aikštelę po Atgimimo aikšte.

"Rekonstrukcijos planai optimistiškai nuteikiantys, įkvepiantys bei primenantys miestui apie požeminės aikštelės įrengimą. Tai iššūkis, kurį miestas besąlygiškai privalo įgyvendinti", – teigė V.Grubliauskas.

Šiuo metu atliekamas techninis projekto vertinimas.

"Darbai persikėlė nebe į diskusijų, o įgyvendinimo stadiją. Neišvengiamai suprantame, kad parkingo reikia tiek miesto reikmėms, tiek ir Muzikinio teatro bendruomenei bei lankytojams. Įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, nebus atsisakyta planų platinti Danės gatvę. Visa centrinė miesto dalis bus tvarkoma kompleksiškai",– žadėjo meras.

Visi kartu surėmę pečius kibsime į darbus, kad rekonstrukcija būtų atlikta laiku.

Susitikime nutarta artimiausiu metu inicijuoti darbo grupės įkūrimą, kuri koordinuos požeminės automobilių stovėjimo aikštelės ir Muzikinio teatro pastato projektuotojų bendradarbiavimą.

"Bus sprendžiami jungčių iš stovėjimo aikštelės į naują statinį įrengimo ir kiti klausimai. Visi kartu surėmę pečius kibsime į darbus, kad rekonstrukcija būtų atlikta laiku", – tikino meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Vieta netinkama

Buvęs kultūros ministras siūlė Laivitės teritorijoje statyti muzikinį, prie vandens erdvioje vietoje ir jokių problemų nebūtų, tačiau ....

žmogus, nors valdžiai atrodo, kad ne žmogus

Muzikinio teatro labai ir labai reikia. Bet ne šioje vietoje! Atgimimo aikštė viso miesto žmonių, o ne komercinių grupelių nuosavybė. Ir ne garažas! Medžių Dangės skvere kirsti, platinti gatvę neleisime ir kaip kauniečiai, kaip kiti Lietuvos miestų žmonės laimėsime, gindami žaliuosius plotus, medžius. O apie kažkokį monstra-tiltą geriau jau valdžia visai nutiltų. Kodėl prieš rinkimus tylėjo, kaip susitraukę. Savo korupcinių planų planelių nebeviešino. Apgavikai.

gasimu

Jau senai reikejo ta teatra sutvarkyti.O kam menas nerupi,tai nesirupikite del proekto ir statybos ir visa kita.Labai gera daro Grubliauskas,zmogus kuris vertina mena.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS