Teisingumo ministras atleido Klaipėdos antstolę | Diena.lt

TEISINGUMO MINISTRAS ATLEIDO KLAIPĖDOS ANTSTOLĘ

  • 52

Ketvirtadienį teisingumo ministras Elvinas Jankevičius iš pareigų atleido Klaipėdoje dirbančią antstolę Brigitą Tamkevičienę.

Antstolė neišlaikė atestuojamo antstolio kvalifikacijai patikrinti vykdyto egzamino raštu, nes atestavimo metu kilo abejonių dėl jos kvalifikacijos ir profesinių žinių, sugebėjimo jas  taikyti praktikoje bei jos veikoje nustačius profesinės veiklos pažeidimus.

„Antstoliui, kaip svarbias funkcijas vykdančiam valstybės įgaliotam asmeniui, turi būti keliami itin aukšti profesiniai reikalavimai. Pasikartojančios klaidos jo darbe rodo jo neprofesionalumą ir teisės aktų neišmanymą. Todėl netinkamai atliekamą darbą vertinsiu labai principingai,“ – sakė teisingumo ministras E. Jankevičius.

Teisingumo ministras šiemet iškėlė tris drausmės bylas (vienam Šilutėje dirbančiam ir dviem Klaipėdoje dirbantiems  antstoliams). Šios bylos buvo perduotos nagrinėti Antstolių garbės teismui; viena byla jau išnagrinėta (priimtas sprendimas skirti antstoliui papeikimą).

Visuose ministro įsakymuose dėl drausmės bylų iškėlimo teigiama, kad šie antstoliai piktnaudžiavo skaičiuodami papildomas vykdymo išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

dramuris

Manu antstolių kitas pavadinimas t.y Lietuvos paprašaikų rūmų "PAPRAŠAIKOS"

Teisingumas

Dirba iki siol ir vel daro nusikaltimus.Skolininko darbdavys perveda pagal bylas pinigus o skolininkas laiku negali atsiimti savo darbo atlyginima is saskaitos nes antstole nenustato saskaitai laisvai disponojimo suma ir skoliinkui lieka pasikortis.Skolininko skunda perdave nagrineti teismui ir dabar reikes laukti puse metu kol teismai pasisakis del huliganisku antstoles brigitos veiksmu o tokios veiksmus mazausia pinigine bauda didziausia atleidimas is pareigu uz siurksta pazeidima.Kaip dabar skolininkui gyventi ir dibti nes visur reikia moketi t.y. keline i darba,maistas,vaistai ir kitos islaidos.Man sia situacija primena nacio laikas kaip fasismas- tikrai geda, kad niekas negali ja sustabdyti.

Rimantas TV

Kas liečia antstolius-jie moka smaugti tik dirbančius asmenis. Jiems reikia gerai atspardyti subines ir pastatyti į vietą. Dėl savo tokios veiklos paskui eina ir sušala... Kažkam matomai trūksta kantrybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS