Teismas: Atgimimo aikštės Klaipėdoje rekonstrukcijos konkursas gali būti tęsiamas | Diena.lt

TEISMAS: ATGIMIMO AIKŠTĖS KLAIPĖDOJE REKONSTRUKCIJOS KONKURSAS GALI BŪTI TĘSIAMAS

Statybų bendrovei „Inti“ neįrodžius, kad Klaipėdos Atgimimo aikštės rekonstrukcijos ir automobilių aikštelės po ja statybos rangovo konkurso sąlygos yra neteisėtos, teismas leido tęsti konkursą. Jis buvo laikinai sustabdytas prieš du mėnesius.

Klaipėdos apygardos teismas antradienį atmetė „Inti“ prašymą naikinti Klaipėdos savivaldybės skelbto konkurso sąlygas. 

„Šiuo atveju ieškovė („Inti“ – BNS), pateikdama pretenziją ir ieškinį, nepagrindė savo siekio dalyvauti pirkime pagal jos prašomas panaikinti sąlygas ir nenurodė, kurių sąlygų ji neatitinka, kaip esamos ir prašomos panaikinti sąlygos trukdo ieškovei dalyvauti pirkime“, – teigiama teismo vasario 13-osios sprendime, kurį dar galima skųsti.

Teismas taip pat panaikino gruodžio 15-ąją pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis konkursas sustabdytas – šią sprendimo dalį įsakyta vykdyti skubiai.

Klaipėdos savivaldybė konkursą paskelbė pernai lapkričio 17-ąją. „Inti“ miesto valdžios prašė pirkimą nutraukti, bet įmonės pretenzijos dėl sąlygų buvo atmestos.

Teisme bendrovė bandė įrodyti, kad dalis sąlygų yra neteisėtos ir neatitinka viešųjų pirkimų principų.

Klaipėdos apygardos teisme darbų prikimo sąlygas taip pat ginčija bendrovė „Tilsta“, ši byla dar neišnagrinėta.

Aikštės rekonstrukcijos konkursai anksčiau skelbti pernai rugpjūtį ir rugsėjį, abu jie nutraukti siekiant pakeisti esmines sąlygas – taip savivaldybė reagavo į rinkos dalyvių pastabas, o trečią kartą konkursas paskelbtas lapkritį, pasiūlymų laukta iki gruodžio 20 dienos.

Kiek projektui numatoma skirti lėšų, neatskleidžiama, tačiau žiniasklaida anksčiau skelbė, kad jo vertė viršys 20 mln. eurų. Visas projektas bus finansuojamas iš savivaldybės biudžeto – į Europos Sąjungos paramą nepretenduojama, nes vietos požeminėje aikštelėje bus mokamos.

Pagal bendrovės „SRP Projektas“ parengtą techninį projektą dviejų aukštų požeminėje aikštelėje turėtų būti įrengta 231 vieta, o jomis naudotis galėtų šalia esančio ir baigiamo rekonstruoti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro lankytojai.

Antžeminė aikštės, kuri ribojasi su Danės, H. Manto ir Naujojo Sodo gatvėmis, dalis projektuojama taip, kad atvira erdvė būtų pritaikyta ne tik kasdieniam naudojimui, bet ir masiniams renginiams, joje numatyta įrengti fontaną.

Uostamiesčio valdžia dėl aikštės rekonstrukcijos apsisprendė po ilgų diskusijų, o anksčiau parengtas projektas ne kartą koreguotas, jam prieštarauta dėl darbų, keliančių pavojų aikštėje ir greta jos augantiems medžiams, taip pat – dėl neva neracionalios kainos.

Kiek projektui numatoma skirti lėšų, neatskleidžiama, tačiau žiniasklaida anksčiau skelbė, kad jo vertė viršys 20 mln. eurų. Visas projektas bus finansuojamas iš savivaldybės biudžeto – į Europos Sąjungos paramą nepretenduojama, nes vietos požeminėje aikštelėje bus mokamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nuojauta tiesiog

Akivaizdu, kad tie 20 milij. išaugs iki 40 milij jei ne daugiau, ir visa tai iš miestiečių pinigų, ...o paskui dar ir potvynių kaina,.. aukso kaina bus parkavimo vieta, įdomu, kas naudosis, ....toliau seks prichvatizacia už 1€...ir klausimų kaip ir nebėr, kieno ausys kyšo dėl šio neadekvataus objekto!

nord

Visi miesteliai miestai turi savo sueigu aikštes o Klaipėdai iki aikštės kaip iki mėnulio ...

Aš tik tikiuosi , bent po teismų

kuriuos laimėjo savivaldybė, brokdariai ir šiaip pasipinigautojai neturės galimybės , valdant šiai tarybos daugumai ir metui Vaitkui su komanda , tuštinti klaipėdiečių biudžeto .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS