Teismas leido patekti į nevalyvos klaipėdietės butą | Diena.lt

TEISMAS LEIDO PATEKTI Į NEVALYVOS KLAIPĖDIETĖS BUTĄ

Dešimt metų dvoką laiptinėje ir parazitus, kurie atkeliauja iš kaimynės buto, kentusiems Sportininkų gatvės 8 namo gyventojams nušvito viltis išspręsti problemą. Teismas daugiabučio prižiūrėtojui leido patekti į nevalyvos moters būstą.

Dešimt metų dvoką laiptinėje ir parazitus, kurie atkeliauja iš kaimynės buto, kentusiems Sportininkų gatvės 8 namo gyventojams nušvito viltis išspręsti problemą. Teismas daugiabučio prižiūrėtojui leido patekti į nevalyvos moters būstą.

Dienraštis "Klaipėda" apie problemas, su kuriomis susiduria Sportininkų gatvės 8 namo gyventojai, rašė jau ne kartą. Žmones dešimtmetį vargina dvokas laiptinėje, jie nespėja nuodyti parazitų, baiminasi infekcinių ligų.

Tokius rūpesčius sukelia kaimynė, kuri į butą tempia atliekas iš konteinerių.

Gyventojai nebesuskaičiuoja, kiek raštų parašė, bandydami spręsti šią problemą. Tačiau moteris nei tikrintojų, nei namų valdų atstovų į butą neįsileido, todėl niekas negalėjo įvertinti, koks realus pavojus kyla kaimynams.

Dėl problemos, su kuria susiduria minėto namo gyventojai, daugiabutį administruojanti įmonė "Vitės valdos" kreipėsi į teismą.

Pasak bendrovės direktoriaus Vaido Barakausko, teismas suteikė leidimą patekti į moters butą.

"Teismo sprendimas jau yra įsiteisėjęs. Viskas perduota antstoliui. Turime paisyti procedūrų terminų, kad galėtume imtis veiksmų. Iki Kalėdų tikrai pateksime į butą, įvertinsime situaciją ir jį išvalysime. Viską fiksuos antstolis", – sakė vadovas.

Pabrėžiama, kad procedūros užtruko ilgai – daugiau nei pusę metų.

"Gaila, kad taip yra, bet tai ne nuo mūsų priklauso. Visų procedūrų terminai turi būti išlaikyti. Niekas nenori veržtis į privačią nuosavybę. Visi žiūri lyg pro didinamąjį stiklą", – komentavo direktorius.

V.Barakauskas pasakojo, kad pirmiausia namo gyventojai priėmė sprendimą, jog sutinka mokėti žyminį mokestį už advokato parengtą ieškinį. Tada su ieškiniu kreiptasi į teismą. Teko ilgokai palaukti, kol buvo priimtas teismo sprendimas ir šis įsiteisėjo.

"Mūsų praktikoje dar nebuvo tokio atvejo, kad teismas leistų patekti į patalpas žmogaus, kuris tempia šiukšles, o dėl jų kenčia kaimynai. Kalbėjomės ir su kitų namų valdų atstovais. Viena vadovė pasakojo, kad jie susidūrė su panašia situacija. Buvo kreiptasi į teismą, bet šis atmetė ieškinį. Gal pastarasis nebuvo tinkamai surašytas. Dabar žiūrėsime, kaip viskas toliau rutuliosis", – tvirtino vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bar

savavaliskai pateksi ir isvalysi buta - gali buti baudziamoji. neisivaizduoju sprendimo budo be teismo nutarties.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS