Teks apsišarvuoti kantrybe: Klaipėdoje – hidraulinių bandymų pradžia | Diena.lt

TEKS APSIŠARVUOTI KANTRYBE: KLAIPĖDOJE – HIDRAULINIŲ BANDYMŲ PRADŽIA

Nuo pirmadienio šiaurinė Klaipėdos dalis liks be karšto vandens – mieste prasidės hidrauliniai bandymai. Paprastai pavasarį vykdavusi patikra šiemet dėl koronaviruso pandemijos ir galiojusio karantino buvo perkelta į vasarą.

Hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje oficialiai prasidės nuo liepos 13 d.

Tiesa, pirmadienį ryte dauguma namų dar turės karštą vandenį, antradienį bus atliekami trasų bandymai, o trečiadienį vakare karštas vanduo vėl tekės magistraliniais vamzdynais.

Ten, kur nebus aptikta gedimų, šiluma vartotojams grįš ketvirtadienį ar penktadienį.

Bet kaip greitai ji pasieks butus, priklausys ir nuo konkretaus namo šildymo sistemų prižiūrėtojo operatyvumo – būtent gyventojų ar administratoriaus pasirinkti prižiūrėtojai "įleidžia" šilumą į pastatą, jų specialistai turi atsukti įvadines sklendes.

Gyventojams rekomenduojama užsukti buto ar pastato įvadinį karšto vandens ventilį, kad už iš čiaupo bėgantį šaltą vandenį nereikėtų mokėti kaip už karštą.

Nors bandymai artimiausiomis dienomis bus atliekami šiaurinėje miesto dalyje, be karšto vandens liks ne visi čia įsikūrusieji.

Paprastai dideliu slėgiu testuojant šilumos trasas uostamiestis skeliamas į dvi dalis – riba brėžiama ties Kauno gatve. Ši tvarka bus išlaikyta ir šiemet, bet, atliekant bandymus šiaurinėje miesto dalyje, įtraukiami keli pastatai iš Šilutės plento: 19, 19C, 27, 29.

Išimtimi taps Saulės kvartalo naujakuriai, gyvenantys Jaunystės g. 1, 2, 3, 4, 7, 8, 10, 14, 16, Ragainės g. 1, 1A, 2, 2A, 3, 5C, 5D, 5G, 5E, 5F, 6, 6A, 12, 12A bei Liepų g. 83 pastatas.

"Vadinamajame Saulės kvartale yra nutiesta nauja magistralė, keliuose objektuose dar vykdome tinklų pajungimo darbus, todėl ten hidraulinių bandymų kol kas neatliksime. Įprastai hidraulinių bandymų metu testuojamoje miesto pusėje šilumos negaminame, bet kad nepaliktume minėtų namų vartotojų be patogumų, kitą savaitę laikinai įjungsime šalia esančią Paupių rezervinę katilinę ir tieksime šilumą Saulės kvartalui", – pasakojo bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirties mėgėjas

Klaipėdos viešoji pirtis Trilapio g 6 dirba be trukdžių,karštą vandenį ir garą gaminame patys.Laikiame visų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS