„Tėvelių mokykloje“ – pažinimo ir laukimo džiaugsmas | Diena.lt

„TĖVELIŲ MOKYKLOJE“ – PAŽINIMO IR LAUKIMO DŽIAUGSMAS

  • 0

Kaip reikės ištverti gimdymo skausmus, ko nepamiršti ruošiant kūdikio kraitelį, ar pasikeis mano ir mano antrosios pusės santykiai gimus vaikeliui? Šie ir daugelis kitų klausimų dažnai sukasi būsimų mamų galvose. Aktualiausios temos bus aptartos nemokamų paskaitų cikle, į kurį kviečia Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

„Tėvelių mokyklos“ lektorių siekis – išsklaidyti nepagrįstas baimes, įkvėpti pasitikėjimo savimi, artimaisiais ir medikais. Kiekvieną mėnesį Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure organizuojamos paskaitos sutraukia būrį besilaukiančių moterų, šiltai sutinkami ir būsimieji tėčiai.

„Šis projektas yra tęstinis ir itin svarbus – juk nuo to, ar būsimos mamos jausis užtikrintai, gaus atsakymus į joms svarbius klausimus, labai priklauso ne tik pačių moterų, bet ir ateities klaipėdiečių sveikata“, – sakė visuomenės sveikatos specialistas Marius Beivydas.

Registruotis į dominančias nemokamas paskaitas jau galima. Klaipėdiečių skambučiai laukiami tel. (8 46) 23 40 67, mob. (8 612) 30179, taip pat galima kreiptis el. paštu marius@sveikatosbiuras.lt.

Pirmasis būsimų tėvelių susitikimas su specialistais įvyks kitą savaitę, gegužės 9 d. Paskaitos tema – „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“.

Kiti trys užsiėmimai, kurie bus skirti pogimdyvinės depresijos ir jaunos šeimos psichologijos klausimams aptarti, gimdymo ir natūralaus maitinimo temoms, vyks antroje liepos pusėje.

Specialistai pažymi, kad nors Klaipėdoje ir pastebimos teigiamos gimstamumo tendencijos, tačiau gimstamumo lygis išlieka žemas. Tai patvirtina oficiali statistika: 2012 m. Klaipėdos mieste 1 000 gyventojų teko 11,6 naujagimių.

Šis rodiklis buvo aukštesnis už vidutinį Klaipėdos apskrities rodiklį (10,9) ir bendrą Lietuvos rodiklį (10,2). Nuo 2010 m. iki 2012 m. Klaipėdoje gimstamumas didėjo – taip pat jis didėjo Klaipėdos apskrityje bei visoje Lietuvoje.

Paskaitų tvarkaraštis:

1. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (liepos 9 d. 17:15 val.)

2. „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (liepos 22 d. 17:15 val.)

3. „Gimdymas“ (liepos 23 d. 17:15 val.)

4. „Natūralus maitinimas“ ( liepos 29 d. 17:15 val.)

Paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose, trečiajame aukšte. Adresas – Taikos pr. 76 (buvusi Vaikų poliklinika).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS