„Tėvelių mokykloje“ vyraus pavasariškos nuotaikos | Diena.lt

„TĖVELIŲ MOKYKLOJE“ VYRAUS PAVASARIŠKOS NUOTAIKOS

  • 0

Pavasaris – atgimimo ir atsinaujinimo metas. Bundanti gamta ir šviesėjantys vakarai – puikus metas mažylio besilaukiančioms šeimoms apsilankyti uostamiesčio „Tėvelių mokykloje“. Daug naujovių ir žinių būsimieji tėveliai galės pasisemti jau tradicija tapusiuose nemokamuose užsiėmimuose.

Paskaitas skaito kvalifikuoti ir patyrę savo srities specialistai, susitikimų temos aktualios, o jų metu aptariami visi svarbiausi aspektai, su kuriais susidursite, pasitikdami naują gyvybę.

Atvykę į paskaitas, susipažinsite su vaisiaus vystymosi stadijomis, gimdymo ypatumais, taip pat sužinosite ir vizualiai pamatysite, kaip reikia elgtis su kūdikiu pirmaisiais jo gyvenimo mėnesiais. Būsimosios mamos sužinos, kaip rūpintis savo dantimis nėštumo laikotarpiu ir po jo, kaip prižiūrėti vaiko pirmuosius dantukus, kaip nuraminti vaiką dantims dygstant, ką daryti pradėjus jiems klibėti ir kristi ir kaip pasirūpinti, kad vaiko dantys būtų gražūs ir sveiki.

Šio mėnesio naujiena – paskaita, skirta ne tik kūdikio besilaukiančioms, bet ir mažylius auginančioms mamoms. Kovo 15 d. lektorė iš Radiacinės saugos centro suteiks naudingos informacijos apie tai ką turėtų žinoti besilaukiančios ir krūtimi maitinančios mamos apie vaikų radiacinę sauga rentgenodiagnostinių procedūrų metu.

Siekiant, kad šeima būtų darni ir laiminga, susipažinsite su jaunos šeimos psichologija. Išmoksite spręsti atsiradusius nesutarimus, suprasti vienas kitą ir pasikeitusias vertybes, atpažinti pogimdyvinės depresijos simptomus, bei padedant vyrui sumažinti jos įtaką ir padarinius.

Baigiantis kovui specialistai patars, kaip reiktų maitintis po gimdymo. Išsiaiškinsite, kodėl kūdikio žindymas yra geriau už mišinėlius, kodėl natūralus maitinimas yra naudingas mamos ir kūdikio sveikatai ir kaip jis sutvirtina mamos ir vaiko tarpusavio santykius. Paskutinėje mėnesio paskaitoje – itin naudinga informacija apie tai, kaip sukurti saugią aplinką mažyliams.

Visos paskaitos yra nemokamos, vyksta patogiu laiku – nuo 17.15 val. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte (buvusi vaikų poliklinika). Norintys dalyvauti keliose paskaitose ar visame jų cikle kviečiami iš anksto užsiregistruoti tel. (8 46) 31 15 51, mob. (8 640) 93340, el. paštu: iveta@sveikatosbiuras.lt. Išankstinė registracija būtina.

Paskaitų tvarkaraštis:

  1. „Gimdymas“ (kovo 7 d. 17:15 val.).

  2. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (kovo 8 d. 17:15 val.).

  3. „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (kovo 14 d.17:15 val.)

  4. „Pacientų radiacinė sauga – ką turėtų žinoti besilaukiančios ir krūtimi maitinančios mamos bei vaikų radiacinė sauga rentgenodiagnostinių procedūrų metu” (kovo 15 d.17:15 val.)

  5. „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (kovo 17 d.. 17:15 val.). 

  6. „Naujagimio ir kūdikio maitinimas“ (kovo 29 d. 17:15 val.).

  7. „Saugi namų aplinka“ (kovo 31 d. 17:15 val.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS