Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos | Diena.lt

TIES BŪTINGĖS TERMINALU Į JŪRĄ IŠSILIEJO 300 LITRŲ NAFTOS

  • 4

Ties Būtingės naftos terminalu Baltijos jūroje trečiadienį išsiliejus naftai Karinės jūrų pajėgos padeda šalinti teršalus, tačiau darbus sunkina stiprus bangavimas.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, buvo gautas bendrovės „Orlen Lietuva“ pranešimas, kad prie terminalo plūduro baigiant tanklaivio krovą nutrūko švartavimosi lynas, atsijungė jūrinės žarnos mova ir išsiliejo apie 300 litrų naftos.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras taršai įvertinti pasitelkė budintį sraigtasparnį, kuris aptiko teršalų dėmę į pietus nuo Būtingės terminalo.

Preliminariais duomenimis, teršalų dėmė yra apie dviejų kilometrų ilgio ir pusės kilometro pločio. Užterštumą įvertino ir vėliau skridę Aplinkos apsaugos departamento specialistai.

Kaip skelbiama, į nelaimės vietą išsiųstas Karinių jūrų pajėgų paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“, bet teršalų surinkimo sąlygas blogina stiprus bangavimas ir naftos dėmė dreifuoja pietų kryptimi.

Įvertinti teršalų sklaidą dar kartą gali būti pasitelktas sraigtasparnis ir Karinių jūrų pajėgų aprūpinimo laivas „Jotvingis“.

GALERIJA

  • Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos
  • Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos
  • Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos
  • Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos
KOP ir KJP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Romas

Įdomiausia tai, kad ten jokios laivo rinkliavos nemokamos į biudžetą, kaip Klaipėdos uoste, o pasekmes turi šalinti valstybei priklausantis gelbėjimo laivas "Šakiai" , kad ir koks jis bebūtų . Tai sąskaitą,kaip suprantu, gamyklai išrašys ? Ar kaip visada, primokės jiems, kad leido dalyvauti ?

?

Švartalninkas nepaskaičiavo lyno atsparumo?

300 l

:)))))))) 300 litrų :)))))))) ar ne per dažni incidentai? rimtą incidentą vainikuoja iki jo daug mažiukų, kaip vos neįvykę nelaimingi, instrukcijų ar procedūrų nuo gamintojo nesilaikymas ir t.t. O jau 2 rimtas incidentas. Taupome?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS