Tikrinti – pasipuošę uniforma | Diena.lt

TIKRINTI – PASIPUOŠĘ UNIFORMA

Klaipėdiečiams bus lengviau atpažinti mieste tvarką užtikrinančius savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojus, – jie jau turi tarnybinę aprangą, kurią puošia miesto herbas.

Brangiausiai atsiėjo švarkai

Pasak šio skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, įpareigojimas nupirkti aprangą buvo numatytas dar kuriant šį padalinį.

Iš anksto planuota, jog tai bus padaryta šiemet. K.Vintilaitė pasakojo, kad tarnybinė apranga nupirkta visiems – 21 skyriaus darbuotojui.

Jie jau gavo tamsiai mėlynus švarkus, kelnes ir sijonus, megztinius, šviesius marškinius, kaklaraiščius.

Apranga išsiskiria tuo, kad ant kairės švarko rankovės yra uostamiesčio herbas ir užrašas "Klaipėdos miesto savivaldybės administracija".

Visa apranga atsiėjo per 17 tūkst. litų. Jos įsigijimui buvo skelbiamas konkursas. Nugalėjo mažiausią kainą pasiūlęs dalyvis.
Brangiausi yra švarkai. Vyriškas kainavo 378, moteriškas – 321 litą.

Moterys galėjo rinktis

Antroje vietoje pagal kainą buvo kelnės. Jų darbuotojams buvo nupirkta po dvejas. Vyriškos kelnės atsiėjo 187, moteriškos – 139 litus. Moterys vietoje kelnių galėjo rinktis ir sijoną. Šis kainavo 115 litų.

"Darbuotojos galėjo pačios nuspręsti, ko nori – kelnių ar sijono", – pasakojo vedėja.

Tamsiai mėlyni darbuotojų megztiniai kainavo po 129 litus. K.Vintilaitė tvirtino, kad šis rūbas padės darbuotojams "pataupyti" švarkus.

"Važiuoti į patikrinimus vilkint megztinį, o ne švarką, yra daug patogiau", – teigė vedėja.

Darbuotojams atiteko ir po dvejus marškinius ar palaidines. Jų kaina vienoda – 75 litai. Vienas kaklaraištis kainavo 35 litus.
Šiemet dar planuojama Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams nupirkti vasarines ir žiemines striukes.

"Jos tikrai reikalingos. Pusė darbuotojų vyksta į miestą, atlieka patikrinimus. Striukės taip pat bus su herbu ir užrašu, kad žmonės mus galėtų atskirti", – tvirtino vedėja.

Nauda – iš karto

K.Vintilaitė pabrėžė, kad uniformų nauda pasijuto jau pačią pirmą valandą.

"Į tarnybinę aprangą vilkinčius darbuotojus visai kitaip žiūri ir pradeda elgtis žmonės. Šie rūbai ir darbuotojus įpareigoja atitinkamai elgtis, pasitempti", – pastebėjo vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, svarbiausia, kad dabar jos komanda kur nors "neišsilakstytų".

"Esu skaičiuojanti ir taupi moteris. Norėtųsi, kad darbuotojų komanda būtų stabili, nebūtų kaitos. Keičiantis žmonėms, reikėtų iš naujo rūpintis ir apranga. Kol kas komanda yra monolitiška, vertina savo darbą ir šis jiems patinka. Pagrindo nuogąstavimams neturiu. Norėtųsi, kad skyriuje stabilumas išsilaikytų kuo ilgiau", – komentavo vedėja.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jau seniai vilki uniformas. Savo aprangą turi ir kretingiškiai.

"Nusprendę įsigyti aprangą, domėjomės, kuo vilki įvairių įstaigų darbuotojai. Konkursą laimėjo mažiausią kainą pasiūlęs dalyvis", – tvirtino vedėja.

GALERIJA

  • Tikrinti – pasipuošę uniforma
  • Tikrinti – pasipuošę uniforma
  • Tikrinti – pasipuošę uniforma
V.Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vytautas Lupeika--M.T.narys

Sveikinu pareiginguosius Savivaldybės tvarkdarius.Linkime atsakingai darbuotis nesitaikstant su miesto tvarkos laužytojais bei likti oriais pareigūnais.Klaipėda gražėja,Klaipėda tvarkosi---čia ir Jūsų indėlis svarus.

Proto bokštams

Jei pasidomėtumėte darbinių rūbų kainomis, tai apsiramintumėt. Savo kiniškus kostiumus nunešiotumėt per savaitę kasdienio nešiojimo, o darbiniai rūbai skirti metams.

Javol

tai Klaipedos mieste Policijos jau nebebus,"viesa tvarka uztikrins ciocele su svarku uz 321,Lt[daugiau kaip 100,Euru],ir virelis,su svarku uz 378,Lt[dar daugiau nei 100,Euru uz "darbini" svarkeli]"?O gal,jau ruosiam dirva,putinoido zaliems zmogeliukams?Marazmas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS