Tikrintojų taikiklyje – uostamiesčio šunų augintojai | Diena.lt

TIKRINTOJŲ TAIKIKLYJE – UOSTAMIESČIO ŠUNŲ AUGINTOJAI

Netinkamai augintinius prižiūrinčių klaipėdiečių laukia baudos. Vyks reguliarūs patikrinimai, ar šunys vedžiojami su antsnukiais, ar surenkami ekskrementai, kaip laikomasi kitų gyvūnų laikymo taisyklių.

Vakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai surengė prevencinę akciją.

Jie lankėsi vietose, kur vedžiojami šunys. Stebėta, ar šeimininkai paiso gyvūnų laikymo taisyklių Klaipėdoje. Tačiau šį kartą baudos už pažeidimus nebuvo skiriamos.

Šeimininkams buvo įteikti lankstinukai su taisyklėmis, paaiškinta, kokius pažeidimus jie daro.

„Situaciją stebėjome dieną. Vedžiojamų šunų buvo nedaug, bet pažeidimų nustatėme. Šeimininkams paaiškinome, kas yra blogai“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pirmiausia specialistai lankėsi Vasaros estradoje. Jie čia sutiko moterį, kuri vedžiojo tris šuniukus. Specialistai ją įspėjo, kad pagal taisykles bute galima laikyti tik du gyvūnus ir dvi jų vadas iki keturių mėnesių.

Taip pat Vasaros estradoje jie sutiko vyrą, kuris vedžiojo aviganį be antsnukio. Šeimininkas prisipažino, kad nerenka augintinio ekskrementų.

Skulptūrų parke situacija buvo geresnė. Šunys neleistinoje zonoje nebuvo vedžiojami. Šeimininkai su gyvūnais vaikščiojo tam skirtoje aikštelėje.

Gyvūnai buvo vedžiojami ir Antrosios Melnragės paplūdimyje. Šeimininkai įspėti, kad nuo balandžio 1-osios iki rugsėjo 30 dienos apskritai tai draudžiama daryti pliažuose.

Pasak V.Valio, po prevencijos akcijos patikrinimai, ar klaipėdiečiai paiso gyvūnų laikymo taisyklių, vyks reguliariai kartu su policija. Renkantis vietas, dėmesys bus kreipiamas ir į gyventojų pranešimus.

„Akcija parodė, kad dienos metu šunų mieste yra mažai. Todėl patikrinimus organizuosime ryte ar vakare, kai jie vedžiojami masiškai“, – teigė vedėjas.

Anot V.Valio, negalima sakyti, kad klaipėdiečiai visiškai nesilaiko gyvūnų laikymo taisyklių. Yra tvarkingų žmonių, kurie vedžioja gyvūnus su antsnukiais, surenka ekskrementus.

Už gyvūnų laikymo taisyklių nepaisymą gresia įspėjimas arba bauda iki 200 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Klaipedietis 2 R.K.

NE, NE rasciau kur teisingai pastatyti masina, nes apie 60% vairuotoju mano kieme ir kaiminysteje stato masinas pazeidziant KET. As ir mano kaimynai kurie grizta i kiema po 18 val taip dare ir darys nes valdzia puikiai zinodama apie ta problema NIEKO nedaro. As suprantu kad Giruliuose ar Tauralaukyje tokios problemos nera, bet daugumai Klaipedeciu tai labai aktualu. Tarp kitko ta didziuoji dalis pilieciu ir islaiko tos isrinktuosius kurie sugeba nusipirkti nama Giruliuose (tikriausiai is algos sutaupo :) Tas pats ir su sunu aikstelemis - valdzia sugeba tik mokesicus rinkti bei baudas skirti nedarant nieko konstruktyvaus. P.S. As manau kad baudos egzistuoja tam kad uzkirsti ar sumazinti kazkoki netinkama ar prieztaraujancia istatymams veikla o ne biudzeta pildyti. Siais atvejais mes matom kad baudos nieko nekeicia is esmes.

tegu

tegu laiko kiek nori tų šunelių,jeigu susimoka.

Klaipediete

Problema yra ne tik sunu seimininkuose, didziausia problema tame, kad tu suniuku tikrai niera kur vedziuoti. Sunu aiksteles galima ant pirstu paskaiciuoti, ir dar daug pirstu liks. Patys rasuote kad Mazvydo a. visai kitas vaizdas, o kodel? nes ten salia sunu aikstele!!! Ir tikrai ne visi sunu seimininkai tokie jau nevalos, tiesiog nera galimybiu. nera siuksliniu, kur galima butu tas kakucius ismesti. Tai padarykit normalias salygas, o paskui bauskyt!!! O visoms ziziancioms mamytems!!! Eikit su savo vaikais i poilsio parkus, vaiku aiksteles o ne trinkities tuose kiemose, uzstatytuose masinomis, prisiukslintuose ir t.t. As ne pries vaikus, bet, atsiprasau, mes augom, ir kazkaip musu mamytes ne drebejo prie musu, kad mes ne dok Dieve i kakucius uzminsim, ir zinot ka? Mes uzaugom daug geresniais nei kas uzaugo dabar... tai va, pagrindine mintys: sudarykit normalias salygas, pastatykit daugiau aiksteliu sunims, isvarykit tas mamytes i poilsio parkus, ir visi bus laimingi!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS