Tilžės gatvės rekonstrukciją aptemdė nežinia | Diena.lt

TILŽĖS GATVĖS REKONSTRUKCIJĄ APTEMDĖ NEŽINIA

Tilžės gatvės rekonstrukcija tapo tikru galvos skausmu tiek klaipėdiečiams, tiek ir miesto valdžiai. Rangos darbus atliekanti bendrovė gerokai prasilenkia su terminais, o darbų pabaigos ir su žiburiu nematyti.

Žmonės baiminasi, jog išrausta miesto arterija dar ilgai bjauros miestą ir ribos automobilių eismą.

Projektu buvo numatyta rekonstruoti gatvę ir inžinerinius tinklus, įrengti apšvietimą, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus, pertvarkyti žiedinę Mokyklos gatvės ir Šilutės plento sankryžą į šviesoforinę.

Pagal pasirašytą sutartį, šie darbai turėtų būti įvykdyti iki kitų metų balandžio.

Atrodo, jog pernai metų pradžioje prasidėjusi rekonstrukcija klostosi ne taip sklandžiai, kaip buvo suplanuota.

Anot miesto savivaldybės atstovų, darbus vykdanti bendrovė "Žemkasa" nuo numatytų terminų gerokai atsilieka.

Šią savaitę miesto savivaldybėje vyko pasitarimas dėl tolesnio rekonstrukcijos vykdymo.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojo Arūno Barbšio, esminis pasitarimo tikslas buvo įvertinti situaciją ir rasti bendrą sprendimą su rangovais.

"Pažadėta, kad Tilžės gatvė netrukus bus pradėta asfaltuoti. Išklausėme rangovų poziciją, tarėmės, kaip paspartinti darbus, taip pat kalbėjome apie galimybę Šilutės plente pašalinti apylanką. Rangovui buvo pasiūlyta įvertinti savo pajėgumą ir, esant būtinybei, ieškoti subrangovų, kurie išasfaltuotų Tilžės gatvę", –  po susitikimo kalbėjo mero pavaduotojas.

Pasak A.Barbšio, savivaldybės administracijai nutraukus sutartį su bendrove, darbai kuriam laikui strigtų.

"Tokiu atveju tolesni darbai, ko gero, nusikeltų į kitus metus. Mūsų tokia situacija netenkina. Norėtume, kad bent jau Tilžės gatvėje kuo greičiau būtų paleistas eismas. Jeigu darbai nebus vykdomi, tikriausiai neliks kitos išeities, kaip inicijuoti sutarties nutraukimą ir pradėti kitų rangovų paiešką", – svarstė A.Barbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Nesvarbu

Tai nenuostabu baltijos pr saligatvi kad pajunkti sviesafora trinkeles dejo 2 menesius net pati kasryta vesdama vaika y darzeli vis uzklausdavau" nu vyrai tai dirbsim ar akutes vartysim,, o atsakimas buvo paprastas dirbam nors 7 stovejo ruke kavyte gere o tik 2 zmones dirbo vienas su askavatoriu kitas dejo trinkeles. Su sitiek zmoniu per savaite eitu ir nama pastatyti o jie 100. Trinkeles klojo 2 menesius kol negavo zmoniu skundu kol neygalus zmogus neisvirto is vezimelio nes praejimas buvo nezmoniskas o ka kalbeti apie vaiku ir neygaliu vezimeliu pravazevima.....

Avinams klaipėdiečiams

Nepatinka? Eikit pas dūdorių ir skūskitės. Patys vėl išsirinkote šitą asilą su komanda, matyt tokia padėtis jus tenkina.

Poilsiautojas

stebūklai koks duobėtas kelias į Palangą, koks įvaziavimas į mokama Medūzos aikštele, tai tikras konservatorių pavyzdys Lietuvai SIAUBAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS